Свързани новини

06.10.2020 17:40

Хакер ли заглуши бг дебатите в Европарламента

Видян 3982 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Епичен провал от към смислово съдържание и техническа поддръжка се оказаха дебатите в ЕП за върховенството на закона в България. В почти празната зала от ЕНП заложиха на корпоративния дух  и застанаха зад съпартиеца си Бойко Борисов, а много от ораторите най-буквално се оказаха заглушени. Той, за разлика от Орбан в подобна дискусия на същото място, отсъстваше.


  Безпрецедентни бяха сривовете в сигнала от най-важната институция в Европа доведоха до фактическа цензура. Два екрана с излъчване от ЕП, при това от различен интернет източник, се оказаха без никакъв звук или образ. Засега няма данни дали не става дума за умишлено хакване, но съвпадението е доста подозрително. Така многото журналисти извън залата, които разчитаха на интернет, не чуха почти нищо от дебатите за правовата държава в България.
Първоначално звукът онлайн изчезна при изказването на зам.-шефа на ЕК за ценности и прозрачност Вера Юрова. След това при комисаря по правосъдието Дидие Рейндерс системата “заби”. След това образ и звук изчезнаха напълно.
Сигнал не се появи до края, като не се чуха и думите на евродепутата Елена Йончева, която е сред инициаторите на въпросните дебати. „Познавам добри озвучители и мога да ги препоръчам на ЕП за следващия път”, заяви във ФБ Хаго Бабикян.

От всичко пролича, че в ЕП остават разделени по отношение на върховенството на закона и основните права в България. ЕНП и крайнодесните срещу другите големи - социалисти, либерали и зелени. Още преди началото на заседанието шефът на ЕНП Манфред Вебер даде заявка каква ще е позицията на десницата, като в пост в социалните мрежи обяви, че подкрепя кабинета на Борисов, а изборите трябвало да бъдат през март. Негативни оценки за ситуацията с върховенството на закона у нас


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено