Свързани новини

06.10.2020 11:37

Традиционните медии са жизненоважни: Елизабет II

Видян 1305 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британската кралица Елизабет Втора похвали традиционните медии в послание към журналистите, в което заяви, че те извършват жизненоважна обществена услуга по време на пандемията от COVID-19, пише "Гардиън". В момент, когато известните вестници и телевизии са критикувани и обвинявани, че предлагат фалшиви новини от президента на САЩ Доналд Тръмп и други световни лидери, посланието на 94-годишната кралица е рядко признание.


"Пандемията от COVID-19 отново показва колко важна обществена услуга осигуряват традиционните медии, както на национално, така и на регионално ниво", се казва в послание на кралицата до Асоциацията на британските новинарски медии. "С драматичните промени, които преживява светът ни, разполагането със заслужаващи доверие надеждни източници на информация е жизненоважно, особено при наличието на толкова много източници, които се надпреварват за вниманието ни", пише тя.


Както навсякъде по света, и във Великобритания традиционните медии са притиснати от финансови ограничения. Председателят на Асоциацията Хенри Уокър придружи изявлението на кралицата със статия, насочена срещу американските технологични гиганти. В нея се казва, че рекламните приходи, постъпващи някога във вестниците, сега отиват в Гугъл и Фейсбук, без те да допринасят с нищо за медийната индустрия. 


Миналата седмица Гугъл обяви ангажимент да плати 1 милиард долара за лицензирано съдържание от медии по целия свят в рамките на следващите три години. Това обаче е нищожна част от рекламните приходи, които печатните медии по света са изгубили в последните две десетилетия. 


Не всички членове на кралското семейство се отнасят така радушно към пресата. Например внукът й принц Хари в момента съди едновременно компанията на Рупърт Мърдок News UK и Reach, част от която е "Дейли Мирър". Съпругата му Мегън пък води съдебна битка за 3 милиона паунда с издателя на "Мейл от Съндей", предаде Сега.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното