Свързани новини

04.10.2020 09:43

Подлъга ли ни Китай с К19 мерките?

Видян 10579 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

                 Китайската икономика вече расте, а всички останали се сриват. Затова прочетете този коментар, преведен от сайта на бТВ:


„Публикация в изданието tabletmag с автор адвоката Майкъл П. Сенгер обяснява в подробности защо Китайската комунистическа партия е направила всичко възможно, за да убеди Запада в ефективността на националната изолация.


Тезата му е категорична - Пекин подтиква целия останал свят към икономическо самоубийство с лансирането на прекомерно тежки противоепидемични мерки, докато на свой ред се готви да се възползва от пренареждането на пъзела на геополитическо равнище.


В края на декември миналата година вече печално известният д-р Ли Уенлианг, който първи съобщил за появата на нов вирус подобен на SARS, предупреждава приятелите си да се пазят от видимо болни хора. Неговите призиви бяха масово разпространени в китайските социални мрежи и предизвикаха масова паника и гняв срещу Китайската комунистическа партия и нейното бездействие.


В началото на януари Си Дзинпин нарежда цялостното затваряне на китайската провинция Хубей с обяснението, че това е единственият начин да се справят със заразата от COVID-19. Първата карантина на над 57 млн. души става факт.


Не липсват критики от западни наблюдатели. Според защитници на човешките права карантината е още един начин тоталитарният режим в Китай да репресира и следи гражданите си.


От СЗО първоначално са скептично настроени към ефекта от тази карантина. Макар скептицизма, страната е хвалена за бързата и безпрецедентна реакция срещу непознатата болест.


Шест дни по-късно ефект от масовата изолация все още няма, но в западните медии и социални мрежи започват да се появяват внимателно подбрани видеоклипове и информации какво всъщност се случва на територията на Хубей.


В социалните мрежи се разпространяват видеоклипове, които показват ситуацията в провинцията подобно на сериалите Живите мъртви.


Междувременно в Китай регистрират успех – до 19 март карантината е елиминирала всички местни случаи.


Резултатите от карантината в Ухан са последвани от бурни овации от научната и медицинска общност по цял свят. От СЗО възхваляват реакцията на страната. „Безкомпромисният и нефармацевтичен метод на Китай да ограничи заразата от COVID-19 дава сериозни уроци как трябва да подходим към заразата по цял свят“, пишат от организацията в доклад.


Тяхната оценка е препечатана от редица влиятелни медии като Ню Йорк таймс, създавайки всеобщо одобрение към масовите карантини.


Втората страна, възприела метода на превенция с масовата карантина е Италия, която се стреми за по-близки икономически връзки с Китай. Публикации, които убеждават италианците, а и целия свят в ефективността на карантината се появяват изключително бързо в социалните мрежи. Много често - от ботове и тролове.

 


Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 29.10.2020 13:53

    Да, китайските комунисти подадоха едно локумче на западняците, и малоумните им лидери го захапаха без да мислят. И още не са започнали да мислят!

  • 002 Anonimen 04.10.2020 23:47

    интересно четиво,но не става ясно защо в Китай няма втора вълна.А може би сега,черпейки опит от китайците,правителствата удобно налагат диктатура с надеждата по-лесно да се справят с икономическия колапс.И какво значи"източник бтв"?Може да е написано от трол.

  • 001 Anonimen 04.10.2020 10:47

    Много точен анализ.Сякаш сега се събуждаме оттози унес.Съспахме се сами.Да,дръпнатите очички ни надхитриха.Тяхната икономика въобще не пострада,на останалия свят се "самоуби" иконоически.никога повече карантира,разбирате ли?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще