Свързани новини

02.10.2020 12:10

Затвор и 10 хил. лв. глоба за мъж след три издънки по време на карантина

Видян 1870 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предаденият на съд от Териториалното отделение в Попово към Районната прокуратура в Търговище Хюнай Х. е осъден на три месеца лишаване от свобода при строг режим и 10 000 лева глоба, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.


26-годишният подсъдим е признат за виновен от състав на Районния съд в Попово за нарушаване на мерките, издадени против разпространението на COVID-19, като престъплението по член 355, ал. 2 от НК е извършено като продължавано деяние.


Хюнай Х. се завърнал от Кралство Белгия на 14 април тази година. На границата му било връчено предписание от РЗИ в Русе за задължителната 14-дневна карантина. Мъжът посочил, че ще бъде в изолация на постоянния си адрес в Попово.


При проверка още същия ден, часове след влизането му в България, полицейски служители извършили проверка на домашния му адрес. Хюнай не бил открит. 26-годишният мъж бил намерен в магазин. За отклоняването от карантината служителите му връчили предупредителен протокол.


На 17 април тази година около 11,05 часа служители на реда отново проверили на адреса му. Хюнай не бил открит в дома си. Два дни по-късно - на 19 април около 13 часа при трета проверка, Хюнай отново не бил намерен на посочения в предписанието адрес за изолацията си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни