Свързани новини

01.10.2020 14:26

И Инвестбанк в мегаскандала за пране FinCen, замесена е и ТВ Европа: Биволъ

Видян 15170 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В предишните броеве разказахме за едната българска връзка в световния скандал за пране на мръсни пари FinCen – Ружа Игнатова. Тя инвестира част от врътнатите 5 милиарда евро в България под одобрителния поглед на бг властите в знакови сгради в центъра на София, независимо, че вече бе осъдена от Германия и разследвана от САЩ, а след това също необезпокоявана от нашите служби напусна България с лоукост полет. После изведнъж се сетихме да я гоним.
Биволъ продължи да препечатва документите на световния журналистически консорциум, разкрил мегаскандала FinCen към другата българска връзка – преводи за 7-цифрена сума през Инвестбанк. Напомняме, че съвсем неотдавна тя нашумя със задържането, въпреки настояването на парламента на Венецуела в писма до банката и до премиера, тя отказва да върне на страната 141 000 000 евро/ 158 000 000 долара, заради които лично бившият американския посланик Рубин отиде при Борисов и настоя да не бъдат приемани, което предизвика и международен скандал. Също така попречи да стигнат до крайната си дестинация – Русия.
Преди това, пак в Инвестбанк минаха милиони на интернационалния измамник, наричан Гал Барак - Вълка от София, който след година и половина разтакаване най-накрая предадохме на Австрия. Службите на страната и немските дълго настояваха пред Борисов 3 за това и накрая го получиха, за да го накажат. Младежът странно как имаше лични снимки с Борисов и то от кабинета на премиера в Министерския съвет.
Само свързваме тази новина с днешната, че Европейската централна банка, чиито тестове Инвестбанк НЕ мина, както не мина и българските стрес-тестове през лятото на 2016 г., а след това не изпълни в срок критериите, които й бяха наложени от БНБ, вече ще има думата за лицензите на кредитните институции у нас. Няма да бъде повече възможно подобно незачитане на елементарните правила в този толкова чувствителен сектор.

Особено на фона на убийствения за властта у нас евродоклад и подготвяната резолюция на Европарламента, че няма реална борба с корупцията и прането на пари.
Ето и текста на Биволъ:
„Фирма на оръжейния търговец Добрин Иванов е получила големи суми от офшорка, свързана с пране на пари в схемата Магнитски. Това разкриват данни от Досиетата FinCen и разследване на италианската прокуратура по делото “Волонте”. Добрин Иванов е собственик на “партийната телевизия” на ГЕРБ - ТВ Европа.
Три превода за общо 1 096 921 евро постъпват в сметката на българската фирма Трансмобил в Инвестбанк за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния