Свързани новини

30.09.2020 10:49

Президентът нарече проблемите с истинските им имена: Иво Христов

Видян 1785 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Клакьорите на властта призовават президент и премиер "да се разберат". Това не е междуособица, а конфликт между морал и липса на морал, между закон и беззаконие, коментира евродепутатът Иво Христов.

"Ще познаете кой работи за сегашната власт по призивите: "Нека Борисов и Радев седнат и се разберат". Това е начин да се минимизира, да се дедраматизира конфликтът. Но това е конфликт между закон и беззаконие, между морал и липса на морал, между корупция и правила. Целта е да се сведе този конфликт до някакъв вид междуособица и сблъсък на его. По това ще разпознаете клакьорите на властта. Те казват: "Нека седнат и се разберат".

Това заяви в предаването "Крум Савов LIVE" Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент.

На въпрос на водещия дали президентът не изглежда самотен на моменти, евродепутатът отговори: "Бих казал, че това е една горда самота. Президентът успя да изрече нещата такива, каквито са. Той нарече мафията - "мафия", мутрите - "мутри". Преди всички говорехме същото помежду си. Всъщност, не бих казал, че той е самотен, когато в определени дни се събират над 100 000 души на площада. Просто българите са обществено инертни и едва сега, напоследък се събудиха. Това е значимо събитие. Площадите са пълни, в различните дни - различен брой хора, но социологията регистрира 70% недоволни, които наястояват за оставка."

"Ние, които сме преживели и промените през 1989 г., знаем, че в момента, в който бъде преминат Рубикон, изведнъж всички ще се издокарат борци с герберизма и със стария режим. Просто чакат момента", смята Иво Христов.

Евродепутатът коментира още: "Не са верни внушенията, че действията на президента Радев се изчерпват само с приказки - той ползва пълната гама от своите правомощия, вкл. вето днес (понеделник - бел.ред.) върху промените в изборния закон, които елиминират машинното гласуване - още едно доказателство, че се гласят фалшификации."

Според Христов българите не бива да се надяват на решаваща помощ от Брюксел. "Всичко е в наши ръце", смята той.

Евродепутатът изрази и своите съмнения, че Бойко Борисов ще присъства на дебата за върховенството на закона в България, който ще се проведе на 5 октомври в Европейския парламент.

"Той отдавна не се среща дори с българските граждани очи в очи. Практически не е ходил в българския парламент, трудно си представям да дойде в Европейския. В България Борисов вече не смее да се появи сред хората. Виждаме го само на режисирани срещи, които винаги се държат в тайна до последния момент и на които активът на ГЕРБ и още неколцина го аплодират. Но това е платена любов, която не може да заблуди никого. В Европа също. Тъжното е, че България се превърна в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

830 евро става минималната заплата в Гърция

830 евро става минималната заплата в Гърция

Минималната заплата в Гърция от 1 април ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако