Свързани новини

29.09.2020 16:10

Ремонтът на АМ Тракия между Чирпан и Стара Загора ще бъде по-скъп от строежа на участъка

Видян 5611 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Ремонтът на нагънатия на вълни 52-километров участък между Чирпан и Стара Загора на магистрала Тракия ще струва повече от построяването му. Той тръгва до дни и ще се извършва на етапи, без да е ясно колко дълго ще се проточи. Това се разбра от думите на Иван Досев, член на Управителния съвет на агенция Пътна инфраструктура (АПИ), пред БНТ.
Ремонтът ще започне с платното в посока София - Бургас и неговата прогнозна стойност около 90 млн. лв., каза инж. Досев.
Това е рекордна цена за ремонт на магистрала, построена преди десетина години. Участъкът от двете платна от 38.6 км, от 171 до 210 км на аутобана, беше изграден в периода 2003 - 2007 г.  за 104.7 млн. лв. с ДДС или средно по 2.7 млн. лв. за километър на двете платна.
Сега без публично възлагане третият кабинет на Бойко Борисов дава 1.7 млн. лв. само за ремонт на едното платно, без да представи никаква обосновка и дори плановете и етапите за извършване на ремонта.
Той се възлага на пътноподдържащата фирма на магистрала Тракия - държавната Автомагистрали. В момента тя е ангажирана с изграждането на магистрала Хемус, ремонтите на виадуктите по магистралите и тунел Витиня, укрепването


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,