Свързани новини

29.09.2020 13:49

Бизнесът иска електронна трудова книжка

Видян 1415 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бизнесът настоява да се създаде електронна трудова книжка, която да замени хартиената. Темата е обсъдена на среща на Българската стопанска камара с представители на Фондация "Право и Интернет" и Българската конфедерация по заетост, пише Pariteni.bg.

Целта й е да бъдат минимизирани негативните последици за работещите при загуба и унищожаване на трудовата книжка или липса на печати и подписи, както и да се повиши контролът и да се намалят трудово-осигурителните измами.

Тя ще осигури достъп до вписаната в нея информация в реално време, посочват от БСК.

По този начин ще отпадне необходимостта от връчването на уведомление по чл. 62, ал. 5 от КТ на работника или служителя, издаване на УП 2 и УП 3, обясняват от работодателската организация.


През последните няколко месеца екипи на БСК, съвместно с Българската асоциация за управление на хора (член на БСК) започна съвместна работа по актуализиране на предложението на преход от хартиена към електронна трудова книжка.


Преди да се премине към електронна трудова книжка, са необходими и редица нормативни промени, които предстои да бъдат предложени в пакет. Напредъкът по цялостната концепция и предложенията ще бъдат обобщени и представени пред Социалното министерство.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се