Свързани новини

29.09.2020 11:12

При Борисов само корупцията работи: Мая

Видян 2190 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При Борисов единствената завършена работеща система в България е корупцията, която е резултат от управлението на Борисов. Корупцията е повсеместна и се превръща в начин на мислене и на съществуване. Това трябва да е прекратено. Заради корупцията изтича огромен ресурс, така че българските граждани са най-бедните, най-болните, най-ограбваните от монополистите, с най-мръсния въздух в Европа.


Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Стара Загора. Манолова е в града, за да подкрепи протеста срещу мръсния въздух. Протестът е организиран от Инициативен комитет „Нова Загора иска да диша“ днес от 16:15 ч. пред РИОСВ – Стара Загора срещу замърсяването на въздуха в Нова Загора от една станция за био газ.


Огромният проблем е слугинажът на институциите към икономически силните. В качеството си на омбудсман сезирах институциите. Случаят в Нова Загора е пример за това как институциите си прехвърлят топката, не чуват гражданите и обслужват интересите на икономически силните. За да не накърнят интереса на собственика на централата, институциите са готови да пренебрегнат обществения интерес и законовите си правомощия. Всички знаят, че в Нова Загора въздухът е мръсен, но никой не предприема действия това да се спре. Сериозните икономически интереси не са причина институциите да си затварят очите повече от шест години, допълни Манолова и обясни, че освен за отравяне на въздуха, има сигнали и за отравяне на водата заради изхвърлени отпадъчни води.


От „Изправи се.БГ“ настояваме да бъде изготвен доклад по ОВОС на въпросната централа и той да покаже дали действащото предприятие замърсява околната среда и дали е вредно за здравето. Трябва да има мобилни станции, които да измерват количеството вредни емисии в атмосферата в реално време. Станциите да са сертифицирани, за да не може предприятието да бяга от отговорност. Министерството на здравеопазването да приеме правила за санитарните отстояния на промишлени предприятия от населени места, категорична бе Манолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец