Свързани новини

28.09.2020 17:46

Кьовеши ги почва

Видян 8921 пъти | Коментари 4
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейският съд съобщи, че главният прокурор на ЕС и европейските прокурори тържествено са поели новите си задължения. Седалището на Европейската прокуратура е в Люксембург.


С общо съгласие на 16 октомври миналата година Европейският парламент и Съветът на ЕС назначиха Лаура Кьовеши за първи европейски главен прокурор. С решение от 27 юли тази година Съветът на ЕС назначи първите европейски прокурори, отбелязва съдът.


Напомняме, че още на първия етап България беше единствената страна, извън родната й Румъния, която се опита да препъне Лаура Кьовеши и гласува срещу нея. И до днес не е ясно кой точно нареди на посланика ни в ЕС да даде вот против. Дали е премиерът Борисов или вицето и външен министър Захариева. В такива случаи винаги напомняме известната притча: „Лошото чувство остава”. А Кьовеши никак не е шегаджийка. Както и ние сме прочути с измамите при усвояване на еврофондове – лично земеделският ни министър Танева най-официално го призна на среща със съсловните организации.


Европрокурорите полагат клетва да изпълняват функциите си при условията на пълна независимост в интерес на ЕС, да не търсят и да не приемат указания от външна сила и да спазват задължението за поверителност по отношение на всяка информация, с която разполага прокуратурата.


Европейската прокуратура е независима служба на ЕС, на която е възложено извършването на разследвания, наказателно преследване и предаването на съд на извършителите на престъпления срещу общите финансови интереси (измами, корупция, трансгранични измами с ДДС за над 10 милиона евро). Европейската прокуратура води разследвания и осъществява наказателно преследване и упражнява функциите на прокурор пред компетентните съдилища на държавите от ЕС.


До днес 22 държави от ЕС участват в общата прокуратура - Австрия, Белгия, България, Германия, Гърция, Естония, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Холандия, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Финландия, Франция, Хърватия и Чехия, се посочва в съобщението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 01.10.2020 05:32

    Напишете източника на публикацията или кой я е написал!

  • 003 Anonimen 29.09.2020 23:28

    Мандатът няма да и стигне само с българските престъпници във властта и приближените им да се занимава!!!

  • 002 ПЕНСИОНЕР 29.09.2020 10:32

    Първата им задача била:-как при посрещането на някои за изслушване,да им сложат белезниците.

  • 001 Anonimen 28.09.2020 18:25

    Тиквата и каскета трябва да са сред първите клиенти ,че и доста други от шайката.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева