Свързани новини

28.09.2020 16:29

8 г. спешни ремонти по Хемус превръщат пътуването в ад

Видян 2178 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

8 години вече ремонтите на виадуктите на автомагистрала Хемус създават истински кошмар за пътуващите.


Предвиждаме ремонтите на виадуктите и на тунел Витиня на автомагистрала Хемус да приключат до края на годината. Това обеща Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура пред БНР по повод многобройни сигнали на граждани.


Всеки петък и събота в посока Варна на магистрала Хемус се образуват километрични задръствания. Същото се случва и в обратната посока, но в неделя, когато хората се прибират от родните си места или от почивка във вътрешността на страната в столицата.


Ремонтът на виадуктите започна през 2013 г. - около година след земетресението край Перник, което се оказа, че е повредило конструкцията им. Първоначално работеха частни фирми, но след това дейностите бяха възложени на държавната компания Автомагистрали. Така ремонтът на тунел Витиня достигна почти цената за изграждането на нов тунел.


Въпреки че от пътната агенция уверяват, че държавната компания работи денонощно, за да приключат по-бързо ремонтните дейности, на практика това не е точно така. Не винаги през почивните дни се виждат работници на затворените участъци, което допълнително нервира хората и предизвиква звучни хули срещу управляващите. Тази неделя например никой не работеше по съоръженията, а образувалата се опашка преди тунел Витиня беше километрична, видя Медиапул.


Другото, което се забелязва е, че въпреки ремонтите осветлението в ремонтираните тунели не винаги работи напълно и те не са достатъчно осветени.


Пред БНР обаче от обясненията на пътния шеф се оказва, че това, което виждат хората с очите си, е мираж.


"Това е може би е едно наблюдение на хора, които със сигурност не познават положението на тунел Витиня. Тръбата, която работи, е ремонтирана по всички изисквания.... За съжаление тръбите на тунелите са така проектирани, че да могат да работят еднопосочно.... Нашето желание е час по-скоро да се отвори (другата тръба Постоянно работят изпълнителите)", каза Иван Досев пред БНР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.09.2020 19:52

    А колко ли са откраднали мутрите от тези ремонти?

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп