Свързани новини

28.09.2020 16:19

DW: Простащина по върховете на властта в България

Видян 5749 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Немската правителствена медия Deutsche Welle предаде ужасяващ коментар за България:  „’Щoтo някoи cи пътувaт c хубaвитe кoли пo мaгиcтрaлитe нa Бoриcoв и викaт "aмa тe нe cтaвaт". Aми щo нe ги нaпрaвихтe виe, кaтo нe cтaвaт, бe?! Щo нe ги нaпрaвихтe, ми ceгa критикувaтe? Мeтрoтo! Oтивaт, прoтecтирaт cрeщу лoшия Бoйкo, кaчвaт ce нa мeтрoтo и ce прибирaт вкъщи. Хóди пeшa, бe ! Хóди пeшa! Това е положението. "



Срам



До такива мисловни висоти стигна тези дни самата председателка на българското Народно събрание. По нейната „логика“, както става ясно, магистралите и метрото са ни нещо като личен подарък от премиера, построени с двете му ръце и с лични средства (кътани, може би, по чекмеджетата). За което трябва да сме му благодарни цял живот и, както вероятно би се изразила самата тя, да си налягаме парцалите.
Да се спори с нея, разбира се, е безсмислено - тя не знае, че говори глупости. И вероятно даже се гордее с ораторското си умение и с остроумието си, аплодирана в залата на читалището в Лом от местните партийни активисти. За нас, страничните слушатели, остават срамът, възмущението и отвращението.



Деградация



Разбира се, нито ни е за първи път, нито ще ни е за последен. За десетина години много дейци на управляващата партия ни оставиха безброй подобни словесни паметници. А безспорно най-богато е творческото наследство на самия партиен лидер.
"Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме", бе казал някога той. А напоследък от


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 29.09.2020 11:07

    Алфата и омегата на българската простотия,са Борисов и Цвета.Днес простака се ползва с внимание,макар и негативно.Със свити души жителите на Кърджали,всеки Божи ден гледат и слушат една изоглавена,елементарна,проста тяхна съгражданка.Гледайки се сутрин в огледалото,Цвета си казва:"Аз съм на най "високия" стол в държавата България"!С какво ми е виновна Родината ми,че трябва да я компрометирам тук и по света!?Все мисли,които занимават това посредствено чудо.Борисов ви направи магистрали,пътувайте.Някои които мразят Борисов,не искат да ползват мЕтрото.Да хОдат пеша.Това е положението.Това е дъното!

  • 002 Скат 29.09.2020 09:48

    Какво да се каже, освен, че Премиера поне един път в живота си е говорил истината и е изказал смислено изречение, като охарактеризира въпросната парламентарна председателка като „проста кърджалийска ..“. Колкото за "срама по челото", след като ни е толкова умствения багаж като народ, да даваме предпочитания да ни управлява един простоват пожарникар с примитивно мислене и бандитски наклонности, ами заслужили сме си, макар и жалко е факт!

  • 001 Anonimen 29.09.2020 00:25

    Еее,най-после правилно написано заглавие!Защото да пишеш без да спазваш правилата на граматиката също означава посредственост и даже простащина. А написаното навява само срам и безнадеждност.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион