Свързани новини

28.09.2020 12:03

Овчарови като Живков и Людмила – и двамата в ЦК

Видян 3466 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бащите издигат дъщерите си в БСП, както в БКП – навремето Тодор Живков не само вкара дъщеря си Людмила в ЦК, но дори в Политбюро, благодарение на което тя поне успя да наложи идеите си като 1300 г. България, НДК, Галерията за чуждестранно изкуство, Класическата гимназия, Италианския лицей, Международните писателски срещи и Асамблеите с Монумента Знаме на мира. Тогавашният зам.-министър на външната търговия Георги Пирински, който в неделя завърши 40-годишното си пребиваване по върховете на партията и държавата последва примера му в БСП и с неговата дъщеря му Ани 4 лета бяха в новото ЦК – Националния съвет.


Бодра смяна на тази соцдинастия с родоначалник шефа на Живковото НСО – тогава УБО, ген. Кашев, се яви от този уикенд по нова партийна фамилия – Овчарови. Отново баща и дъщеря са заедно в ЦК.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Петър Пенчев 29.09.2020 15:12

    Кои са ренегатите?

  • 002 Anonimen 29.09.2020 12:29

    Гнусни крадливи ренегати!

  • 001 Anonimen 28.09.2020 15:10

    Илия Кашев се самоубива на 28 септември 1986 година. Тогавашната официална власт обявява на 30 септември във в. „Работническо дело“, че Илия Кашев е починал „след кратко боледуване“. Тодор Живков твърди, че драмата на Кашев започва след едно от поредните посещения на Живков в Москва, при което му става ясно, че КГБ черпи информация за него от УБО. При завръщането си в София споделя с Кашев за това. Познавайки личността на шефа си, генералът разбира, че присъдата му е прочетена и се самоубива. Според Андрей Луканов е имало разговор на генерала с Живков за големи злоупотреби със средства на УБО. При срещата си Живков не му е дал никакъв изход освен затвор или смърт. И той избира самоубийството.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв