Свързани новини

28.09.2020 09:33

Кой открадна 44 млн.лв. за ремонт на залата в Партийния дом

Видян 8338 пъти | Коментари 0
Гласували 6 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна


След 44 милиона похарчени и почти 3 години закъснение за ремонта на една единствена зала в бившия Партиен дом, която се превърна в нова пленарна на парламента , а всичко това стана върху костите на млад човек, който загина по време на работите и смъртта му остава неизяснена, резултатът е повече от лош. Мирише на откраднати поне 90% от сумата, без да броим заграбеното: изчезнали са феноменален огромен кристален полилей, скъпи ламперии, мрамори, позлата и др., а не е свършено нищо повече, освен да се разшири с десетина метра салонът, което е без функционална необходимост – огромният празен „президиум” сега стои отблъскващо. И да се направи странен и ненужен стъклен покрив. За разлика от онзи над парламента в Берлин, нашият няма дори декоративно значение за сградата – отникъде не се вижда и не я прави да изглежда по-модерна и по-приветлива, нетоталитарна, както в немската столица.
Заместник – председателят на Народното събрание от опозицията Кристиан Вигенин добавя новина – финансирано е всъщност изграждане на изцяло нова зала, а не ремонт на старата със запазване на цялата й конструкция: „Първоначалният проект предвиждаше запазване на старата зала и изграждане на нова зала във вътрешния двор, като се затвори със стъклен купол. После дойде ГЕРБ и посредствената конфекция завладя всеки един аспект от живота в България”.
Служебният вицепремиер с ресор европейски въпроси Деница Златева добавя ценни сведения по отношение на финансите, които почти се удвояват, въпреки че работата не е свършена: „Първоначалният разчет за ремонта беше 25 млн лв, който даже беше част от бюджета за Европредседателството със срок на завършване края на 2017 г. Закъснението е повече от 2 години и ремонтът на залата струва с 19 млн. повече.
За сравнение - други пленарни зали, ремонтирани през последните години  изглеждат много по-представително и внушават респект. Тук лъха на евтино и корупция”.
Авторът на колажа с визията на залата преди и сега Николай Нанчев пише: „Похарчиха десетки милиони, за да


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното