Свързани новини

28.09.2020 09:24

Ще пишат болните от грип с К19: Д-р Първанова

Видян 6696 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Отново ще слушаме как не стигат чувалите и не могат да бъдат предоставени”, заяви пред Евроком бившият евродепутат д-р Антония Първанова, работила в един от най-големите епидемиологични институти във Великобритания, която коментира връщането на брифингите на Националния оперативен щаб (НОЩ) от тази седмица. „Това е инструмент за паника и всяване на страх“, категорична е  тя.
„Връщаме се към онзи момент, когато имаше дълги монолози, журналистите бяха убеждавани колко е страшен вирусът и как хората са недисциплинирани”, добави д-р Първанова.
Според нея големият проблем ще бъде, когато се сблъскаме със сезония грип.
Всички ще бъдат написани, че са болни от коронавирус. Ще правим PCR тестове, те ще излизат положителни. Голямата грешка е, че PCR тестът бива обявяван за този с най-голяма тежест, за да покаже дали един човек е заразен, или не“, допълни тя.
Д-р Първанова отбеляза също, че липсва и реален анализ на обстановката с развитието на коронавирусната инфекция, направен от НОЩ.
„Това е тяхно задължение и то не е задължение само заради статута. То е задължение, което им вменява законът, за да могат да въведат извънредно положение, както и извънредна епидемична обстановка“, посочи тя.
„Днешният ден бива обявяван като рязко покачване на броя на позитивните PCR тестове, само че това „рязко“ е в рамките на параметрите от последните 6 месеца – движи се между 3 и 7/8%“, подчерта бившият евродепутат.
"Цялата офанзива с тестването е за представяне на повишаващ се брой заразени с


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще