Свързани новини

27.09.2020 07:19

ЕС, сляп ли си или корумпиран: Немският Канал 1

Видян 5445 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


За н-ти път първи канал на немската тв посвещава голям репортаж на вълненията у нас: „От юли гражданите на България протестират срещу министър-председателя Борисов и корумпирания елит. Фактът, че досега ЕС почти не е реагирал, е подложен на критика не само от хората на улицата, разказва кореспондентът на германската държавна телевизия ARD Сърджан Говедарица от студиото във Виена. Това е пореден пропротестен материал в новините на канала.
"Вече 11-а седмица продължават протестите срещу министър-председателя Бойко Борисов. Евродепутатът Даниел Фройнд също е тук и говори пред демонстрантите. Той е приет с голямо въодушевление.
Фройнд е от партията на Зелените, член на бюджетната комисия на Европейския парламент и председател на парламентарната група срещу корупцията. Той пристигна в България, за да добие представа какво се случва в страната с парите на ЕС.
Присъдата му е ясна: „Ако утре спрем еврофондовете за България, няма да отнемем хляба на бедните деца, а хайвера на корумпираните олигарси", казва той. „И затова мисля, че това е правилният начин да се погрижим за осъществяване на реформите и промените тук”, смята евродепутатът.
Думите на Фройнд отразяват исканията на демонстрантите. Те призовават от седмици за оставка на правителството на премиера Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Обвиняват ги, че са създали система от мощни мрежи от политици и олигарси, които трупат обществени поръчки и пари и са покрити от съдебната власт...



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и