„Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма тревога“, заяви президентът Румен Радев по повод снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов.


„Господин Борисов превръща 7-милиона българи в заложници на своята параноя, а знаете, че гузната съвест ражда параноята“, уточни държавният глава.


През седмицата премиерът Борисов коментира разпространените преди време записи от спалнята му и неговото шкафче. Според премиера те са направени от екипа на президента Румен Радев.


„Аз съм готов и много пъти съм изяснил как неговите хора ме сготвиха по един елементарен начин с една прекрасна госпожа, която дойде и нащрака в мое отсъствие всичките тези работи“, заяви министър-председателят.


На въпрос дали подготвя собствен политически проект президентът отговори: „Подкрепям всяка партия, движение, организация, която има ясна политика за работа в интерес на българския народ. Не говоря за мой проект, благодаря“. Преди дни политологът Слави Василев, който който беше в екипа на  Радев заяви, че президентът ще предложи промени в Конституцията и след това ще излезе нова политическа формация на хоризонта, която ще припознае целите на този стратегически документ” , като това ще стане до края на септември или началото на октомври.


Държавният глава участва в тържествата по случай празника на Карнобат.