Свързани новини

26.09.2020 08:12

ГБС се очертава фаворит в скандален търг за Струма

Видян 3628 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обединение около "Главболгарстрой" се очертава като фаворит в спечелването на търга за изграждането на 10-километровия участък през Кресненското дефиле с цена от 475 млн. лв. без ДДС. Това стана ясно при отварянето на финансовите оферти на кандидатите, което се случи повече от две години след обявяването на обществената поръчка, съобщава Медиапул.


Върху търга за изграждането на магистрала "Струма" в участъка между Кресна и Крупник на т.нар. източен обход в планината в посока от Кулата към София (лот 3.2.2) беше хвърлена сянката на съмнения заради незаконно проучване на трасето. Прокарани бяха горски пътища и сондажи без разрешение на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Отговорността беше поета от "Пътпроект 2000" с обяснението за по-точни парцеларни планове за отчуждителните процедури. За случая беше сезирана и прокуратурата, но до момента няма публична информация какво е показало разследването.


В обществената поръчка участваха 12 кандидати, но до отварянето на ценовите предложения бяха допуснати едва четирима от тях. Това са обединения, водени от големи български строители - ГБС, "Геострой", "Джи Пи Груп " и "Грома холд", всичките участвали и в изграждането на магистрала "Струма".


На практика три четвърти от компаниите не са допуснати от търга. Отстранени са всички чужди компании, които участваха самостоятелно.


Другото, което се наблюдава от отворените ценови оферти на допуснатите четирима кандидати, е огромната разлика между най-ниското и най-високото ценово предложение - 120 млн. лв. Отново е голяма ножицата и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат