Свързани новини

25.09.2020 17:12

Шефът на Европейския съвет осъди нападението в Париж

Видян 1546 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел осъди нападението с нож в Париж по-рано през деня , като изрази солидарност с френския народ.


"Мислите ми са с жертвите на този страхлив акт на насилие. Терорът няма място на европейска територия", посочи Мишел, предаде БНР.


По-рано в петък френската прокуратура за борба с тероризма започна разследване на нападението с нож близо до бившите офиси на френския сатиричен вестник "Шарли Ебдо", който беше обект на терористична атака през 2015 година.


Междувременно стана ясно, че председателят на Европейския съвет е дал два отрицателни резултата на теста за Covid-19 и е готов за отложената среща на върха на ЕС след края на неговата карантина. Това съобщи неговият говорител Баренд Лейтс в "Туитър".


"Днес Шарл Мишел даде втори отрицателен резултат на теста за Covid-19, след отрицателен резултати и на теста, направен в понеделник. Председателят на Европейския съвет вече не е под карантина и продължава да подготвя специалния Европейски съвет, който ще се проведе на 1-ви и 2-ри октомври", написа той.


Във вторник срещата на върха беше отложена за следващата седмица, а Шарл Мишел беше поставен под карантина, след като представител на неговия персонал по сигурността даде положителен тест за Covid-19.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби