Свързани новини

25.09.2020 12:12

2 г. по-късно дадоха на съд бившия шеф на ДАБЧ и още трима

Видян 3102 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Почти две години след акцията, при която бе арестуван някогашният шеф на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев, делото срещу него най-сетне влезе в съда. Заедно с него обвиняем е и тогавашният главен секретар Красимир Томов и още двама души.


Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителния акт, съобщиха от пресцентъра на спецпрокуратурата.


Те са предадени на съд за участие в организирана престъпна група, създадена с цел искане и получаване на подкупи, търговия с влияние и изпиране на пари.


Ръководителят на държавната агенция е привлечен към наказателна отговорност за това, че от началото на юли 2017 г. до 29 октомври 2018 г., в качеството му на длъжностно лице, е ръководил организирана престъпна група. В това си качество той лично е искал и получавал подкупи за издаване без законово основание на удостоверения за български произход на чужди граждани – в някои случаи експресно (дори в рамките на един работен ден).


Петър Харалампиев упражнявал и търговия с влияние – притискал със заплахи за наказания и уволнение заместник-председател на агенцията той да подписва заповедите за издаване удостоверенията и самите удостоверения, както и останалите актове по процедурата за издаването им.


По три обвинения ще отговаря и бившият главен секретар на агенцията. Освен за участие в престъпната група, той е обвинен за търговия с влияние и изпиране на пари.


В банков сейф Красимир Томов е държал 181 930 евро, 152 770 лева, 32 250 щатски долара и 15 британски паунда с обща левова равностойност 563 936.93 лева, които не е декларирал и за които е знаел, че са придобити чрез тежки умишлени престъпления, извършени от организираната престъпна група.


продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

МБАЛ Д-р Атанас Дафовски в Кърджали

Родилка почина след спешно секцио в болницата в Кърджали

33-годишна родилка е починала тази сутрин ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще