Свързани новини

24.09.2020 16:28

5 месеца делото срещу убиеца на Милен Цветков не влиза в съда

Видян 2241 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пет месеца след смъртта на журналиста Милен Цветков, който навръх Великден беше убит от джип, управляван от дрогирания 22-годишен Кристиан Николов, делото все още не е внесено в съда . По информация на 24 часа томовете са в следствието и се чакат резултатите от комплексната медикотехническа експертиза.


Вероятно всеки се пита защо още няма обвинителен акт при едно на пръв поглед напълно ясно престъпление –брутална екзекуция на един нищо неподозиращ човек посред бял ден,с много свидетели, записи от камери и доказан извършител. Нещо повече - 5 месеца не са достатъчни, за да бъдат готови всички експертизи по делото?


Камери на съседните сгради заснеха как джипът на Кристиан, седнал зад волана след употребата на четири вида дрога, лети към светофара със 100 км/ч. Те показват, че няма и минимален опит на шофьора да намали скоростта на автомобила. Напротив, увеличава я, което също е доказано с автотехническа експертиза.


16-17 метра преди да стигне колата на Милен Цветков, Кристиан се движел с около 98 км/ч, а непосредствено преди удара с около 100 км/ч, което е с 50 км/ч над разрешеното.


Освен това няма и никакъв спирачен път, въпреки че Кристиан имал видимост към светещия в червено светофар. Експертизата за скоростта е готова от месеци. Тази, която показва, че колата на младежа е била в изправно състияние, също.


Отдавна са разпитани и 6-имата пешеходци, които само късметът спаси да не попаднат под гумите на колата и жертвите да бъдат много повече. Готови са и ДНК експертизите, които доказват, че точно 22-годишният шофьор е управлявал джипа.


Въпреки събраните многобройни доказателства обаче делото все още не е в съда. За сравнение при една друга катастрофа в София, станала на 10 юли 2013 г., обвинителният акт срещу пияния таксиджия беше в съда 4 месеца по-късно. Месец след това Софийският градски съд го осъди на 9 г. затвор.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 25.09.2020 09:02

    Много съмнителна работа, като се има пред вид, че Главния е фен на споразуменията...Вместо да се прави на полицай и да обикаля паланки да си влезе най-накрая в ролята и да работи по същество

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля