Свързани новини

24.09.2020 15:09

Колегите се справиха перфектно: Главният секретар на МВР за протестите

Видян 1341 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вътрешната комисия на НС изслушва вътрешния министър Христо Терзийски и главния секретар на МВР Ивайло Иванов относно националните протести. Пред депутатите те изразиха мнение, че полицията се е справила на ниво по време на протестите.


„Може би съм не съвсем обективен, но конкретно за тези действия и за оценката и планирането на работата преди, по време и на протестите, не бих казал, че са протести, те бяха обявени като въстания“, каза Терзийски. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов допълни, че тази тема е многократно обсъждана, предаде Нова тв.


"Моята оценка е, че колегите се справиха перфектно. Искам да ви кажа, че от тези, които се изказват, малко са такива, които са участвали в такива безредици или са ръководили. Лесно е да се гледа отстрани.  В МВР се получава много информация, но тя никога не е конкретна. Ако знаехме какво се подготвя, нямаше да допуснем да пострада полицай. Тук нямаше никаква спонтанност, тук имаше уговорка", обясни той.


Според него полицията си е свършила добре работата, а мерките, които са взети, са били навременни и са си свършили работата.


"Когато протестиращите не достигнат целта си, насочват агресията си срещу полицията", добави той.


На въпрос на Емил Радев от ГЕРБ, министър Терзийски обясни, че с Ивайло Иванов са посетили пострадалите след протеста на 2-ри срещу 3-ти септември полицаи.


"Пострадали тогава са над 100 полицаи, 36 от тях са приети в спешна помощ. Посетихме четирима от тях. Сред тях бе колега, който при взрив на една от бомбичките губи временно зрението си и с двете си очи. Лекарите дадоха уверение, че той ще се възстанови. При друг колега бомбичката беше гръмнала между щита и ръката му. С главния секретар разговаряхме с тях и видяхме дух в тези колеги, а и в останалите пострадали", обясни той и подчерта, че много служители са се върнали на протеста, след като са били прегледани. Подобни ситуации е имало и при последния общонационален протест. Терзийски изрази надежда, че давайки тази информация, хората ще разберат, че "полицаите също са хора, които искат да се приберат при семействата си".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 тотална щета 24.09.2020 16:06

    Този екземпляр с бакалавърската диплома от ЮЗУ толкова е за гл.секретар колкото ПКП на Борисов, пекинската патица от Виетнам Цвета К. за председател на НС!!! От назначение на назначение все по тъпи, глуповати и нагли подлоги вади Борисов и си въобразява, че всички ги праска с 200

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но