Свързани новини

24.09.2020 13:59

Нови линии и трасета на градския транспорт

Видян 1502 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Временният маршрут на тролейбусна линия 7, който заради строежа на метрото минаваше през Сточна гара до квартал "Люлин", се връща към постоянния си маршрут през Петте кьощета. По настояване на живеещите се разработи нов маршрут на тролейбусна линия 8, която вече ще свързва "Манастирски ливади" със Сточна гара. За да не се нарушава транспортното обслужване до Окръжна болница, се създава нова тролейбусна линия 3, която в маршрута си от депо "Надежда" до локалното платно на бул. "Цариградско шосеѝ се препокрива с тролейбусна линия 5.


Транспортното обслужване на квартал "Младост" се увеличава с 1000 км на ден. Увеличават се колите на тролейбусна линия 5 в празничните дни, когато се намалява и интервалът на движение. Тази линия на 90% ще препокрие и маршрута на спряната от експлоатация в началото на март автобусна линия 306, с което ще се увеличат и екологичните ползи от градския транспорт.


Автобусна линия 90, която обслужва северните райони на София, вече ще прави връзка с метростанция "Владимир Вазов". По този начин жителите на "Бухово" и "Кремиковци" вече ще имат директна връзка с подземната железница. Разделяне на две автобусни линии 21 и 22, които обслужват селата Подгумер и Войняговци, с цел осигуряване на по-пълноценен градски транспорт за жителите на тези населени места. Автобусите, които частният оператор предоставя за тези линии, са изцяло нови, нископодови, климатизирани и отговарящи на всички екологични стандарти. Заради удължената епидемична обстановка, до края на годината се преустановява нощният градски транспорт. През това време ще бъдат направени анализи, целящи по-рационалното предоставяне на услугата. Автобусна линия 66 ще работи целогодишно и ще извършва три курса в делничен ден по маршрут Зоопарка – хижа "Морени". Автобусна линия 63 ще извършва целогодишно по три курса в делничен ден до местността "Златните мостове", съобщи общинският съветник от ГЕРБ Димитър Вучев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и