01/03

Свързани новини

24.09.2020 11:25

3 пъти по-ниска смъртност от К19, отколкото от грип: д-р А. Първанова

Видян 10691 пъти | Коментари 111
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         На база данните за България и за света, с условността, че у нас числата на смъртност от К19 са условни, понеже няма аутопсии – т.е. доказана причина за леталния изход, бившият евродепутат и депутат 2 мандата, дипломиран лекар, д-р Антония Първанова пусна във Фейсбук следния анализ:

„Медии и политици фанатично ни убеждават в надигаща се втора вълна от Ковид-19. За целта се насажда паника, като се представят общ брой случаи на съмнително положителни PCR тестове, а не на действително болни хора. Нека погледнем как изглежда всичко това през фактите:
1. Колкото повече PCR тестове се правят на напълно здрави хора, толкова повече новооткрити се обявяват. Не се отчита факта, че този тест открива частици (секвенции) от вирус, които не са жизнеспособни и не могат да заразяват.
2. Над 50% са фалшиво положителните тестове, но те се обявяват като безсимптомни, вместо за грешни.
3. Диагнозата се поставя въз основа на клинични данни за заболяване + резултат от тест, а карантина може да се налага само заради позитивен тест. Това прилича на следния парадокс: за да си болен от Ковид-19, трябва да си и болен и позитивен, но ако си само позитивен си болен и без да си болен?!
4. Преживяемостта от вируса е 99,8%, което означава:
• за България при 767 починали, 382 733 са го преживели
• за света при близо 1 милион (976 644) починали, почти 490 милиона (487 345 356) са го преживели
5. Със строги мерки или без мерки, фактите показват, че те нямат въздействие върху смъртността, но имат съществен ефект върху живота на хората и върху икономиката. Ето какви са сравнителните данни за общия брой на починалите на 1 милион население:
• Испания - 661
• Великобритания - 615
• Италия - 591
• Швеция - 581
• В света - 125
• България - 111*
* Този резултат се дължи на редица фактори свързани с паметта на имунната ни система поради преболедуване от 4 предишни щама на коронавируси, а не на усилията на правителството, каквито заслуги си приписва премиерът.
6. На графиките ТУК! ясно се вижда как смъртността след края на месец май рязко


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 25.09.2020 08:57

    Защо ли това официално представено непрекъснато увеличение е толкова очаквано?! И каква официална статистика може да се дава като 75% от тестовете са компроментирани, а аутопсии не се правят?! Всичко е пълна пунта мара и се прави за много пари!!!

  • 002 Anonimen 24.09.2020 21:12

    добре че бяха китайците да открият вируса, ако не бяха те- щяхме тихо и кротко да си мреме, както до преди ковида. Интересно е твърдението за спад на общата смъртност с 10% от началото на пан(ик)демията

  • 001 Anonimen 24.09.2020 12:56

    абсолютно е права и го доказва.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.