Свързани новини

24.09.2020 11:19

Лъжите на властта за Турския поток през нас, правен от руски и беларуски фирми

Видян 8482 пъти | Коментари 7
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„С първите мъже на Саудитска Арабия разгледахме строителството на газопровода”, съобщи от вертолета – своята нова джипка премиерът Борисов. При цялото ни уважение, първите мъже на кралството са ... кралят и престолонаследникът. Има 200 принцове, но зам.-министър на петрола очевидно не е сред най-първите мъже, а именно този човек – Аабед Абдулах Алсааудун ни пратиха. В други страни премиери не се срещат със зам.-министри.
По-съществени са останалите неистини, разкрити от Капитал. "Понеже няма какво друго да измислят и да излъжат, накрая казват, че проектът не е с компания от Саудитска Арабия, а от Русия", каза Борисов пред Алсаадун, който отвърна: "Аз съм собственикът", имайки предвид, че "Аркад" е държавна компания на Саудитска Арабия.


„Аркад е само формален изпълнител, но реално компанията няма свои работници на терен и всички дейности са преотдадени на други фирми. Доказателството за това са публикуваните на сайта на Булгартрансгаз договори още преди няколко месеца. Сред истинските строители е регистрираната в Белград руска фирма IDC (Infrastructure Development and Construction), която изгради отсечката на Турски поток през Сърбия, и ще бъде наета за българския участък от газопровода. На обекта работи и друга руска фирма - СПК, която помагаше на IDC по Турски поток в Сърбия и стана известна и с направата на последната т.нар. златна заварка на първата тръба от Турски поток. Тръбите се доставят от руската Тръбна металургична компания чрез люксембургската (офшорка) Комплишънс дивелъпмънт, която беше конкурент на Аркад в търга за газопровода. Друг конкурент на арабите - германската Max Streicher, също е нает за подизпълнител, като си сътрудничи с руската Закнефтегазстрой - Прометей. Италианската Bonatti също участва в процедурата за избор на строител срещу Аркад и е наета за изграждането на участък от над 50 км между селата Иванча, Бутово и Борислав, както и по техническите връзки с компресорните станции Вълчи дол и Полски сеновац. Друг подизпълнител, който реално строи българския газопровод, е фирмата от БЕЛАРУС - Белтрубопроводстрой. Тя е наета конкретно да прокара тръбата под река Янтра, но любопитното е, че според властите в Литва тя застрашава тамошната национална сигурност”, доказва Капитал.



"Не случайно кръстихме проекта Балкански поток, за да бъде свързан с газов хъб Балкан и за да действа реверсивно на територията на Балканите във всички посоки", казва още Борисов.



„Газопроводът и хъбът нямат нищо общо - едното е тръба за транзит на газ, резервирана 80% от Газпром, а второто е платформа за търговия с природен газ, за която руснаците категорично заявиха, че няма да участват по никакъв начин, а няма много други желаещи за търговия там. Целта на Газпром не е да достави газ в България, който да се търгува тук, а да го достави директно до крайни клиенти в Сърбия и Унгария, за да може по този начин Москва да упражнява геополитическо влияние. Реверсивен пренос на газ пък е НЕВЪЗМОЖЕН, защото проектираната и резервирана в следващите 25 години посока е само от Турция към Сърбия. Така блокира възможностите за доставка на американски LNG през България към Украйна”, разкрива Капитал.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 24.09.2020 16:34

    Заради скъпия американски газ вече цената беше увеличена от КЕВР с 20% - засега.

  • 006 Anonimen 24.09.2020 16:07

    Ами като не искате, не купувайте от тоя газ, бе западни джендъри! Кой ви пречи?! Плащайте си рекета за "демократичен газ" на Сатанинските Античовешки Щати, стройте си скъпи и прескъпи терминали /познайте кой пак е строителя/, карайте си го от другия край на света !!!

  • 005 Цензурирано съдържание Сайта „ЧУР“ 24.09.2020 16:02

    ТОВА Е КЕТЪРИНГА ПРИ КАПИТАЛИЗМА ЗА НОВИТЕ „ДЕМОКРАЦИИ“ !!!

  • 004 yasen 24.09.2020 12:47

    не било компютри, ами компоти!

  • 003 кой ни наказа така жестоко 24.09.2020 12:35

    Този е неспасяем случай, бай Ганьо е висини над него!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.