Свързани новини

24.09.2020 15:00

Целта на Борисов е да създаде хаос на следващите избори: БСП

Видян 2209 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Това, което управляващото мнозинство прие миналата седмица с новия Изборен кодекс, е възможно най-лошият вариант. Гласуването едновременно с хартия и с машини ще доведе до хаос в изборния процес. Освен това, държавата е вдигнала ръце от всичко. Отговорник за провеждането на изборите, за закупуването или наемането на машини - всичко е в ръцете на ЦИК. В момента се търси неин председател - изкупителната жертва, която да е виновна за бъркотията на следващите избори. Целта на Борисов и на управляваната от него партия е точно това - да се създаде този хаос, за да се опитат да се възпроизведат на следващите избори." Това каза заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов пред БНТ.


Преди 10 години румънците ни дърпаха надолу, а сега ни водят по всички показатели -  това е реалната оценка за управлението на ГЕРБ.


"Ние не искаме подмяна, а искаме промяна - промяна на модела, по който се управлява България. Какво значи експертно правителство в ситуация, в която мнозинството в Народното събрание е същото, а правителството е абсолютно зависимо от него?", коментира Проданов. Според него предложението за експертно правителство е пускане на поредната димка за печелене на политическо време и това мнозинство да изкара мандата си.


По думите на Проданов президентът е направил достоен коментар, че трябва първо да стане ясна истината за кюлчетата в нощното шкафче преди да започне да се води диалог. Социалистът смята, че по-голям проблем от институционалното разделение е разделението между власт и народ. "Когато властта се е самозабравила и хората искат нейната оставка, то тя трябва незабавно да бъде подадена", отбеляза той.


"България от повече от 10 години е член на ЕС. Спомняте си, че когато се присъединявахме, се опитвахме да не ни разглеждат в пакет с румънците, защото бяхме доста по-напред от тях и те ни дърпаха надолу. Това, което се случва след 10 години членство и 10 години управление на ГЕРБ - румънците ни изпревариха по всички показатели почти двойно. Това е единствената реална оценка за това какво направи това управление", категоричен е Христо Проданов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог