Свързани новини

24.09.2020 09:42

ДПС говори за 2 оставки – на правителството и на държавния глава: Хамид

Видян 2595 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ДПС говори за 2 оставки – на правителството и на държавния глава. Освен това от Движението провеждат консултации с други партии и независими депутати  за отстраняването на председателя на парламента Цвета Караянчева. Това обясни в предаването „Здравей, България” заместник-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид.


„Дали предсрочни, или редовни изборите са много скоро. Посланието на председателя на ДПС, което направи при откриването на сесията на НС, е, че страната върви към хаос. Нужен е спешен диалог”, заяви още Хамид Хамид.


„Държавата има нужда от успокояване на тона, от обединение, защото следващите месеци решават съдбата на страната за десетки години напред. България трябва да се подготви за оперативните програми за следващия програмен период, няма време. В момента нищо не се работи”, каза депутатът.


По думите му след оставките трябва да има обединение на всички политически сили, да се определят няколко приоритета, а един от тях да е провеждане на честни избори.


Ако президентът Румен Радев се оттегли, функциите му ще поеме вицепрезидентът Илияна Йотова. Според Хамид Хамид не е важна персоната, а да бъде наистина държавен глава. „Не постоянно да напада, да търси конфронтация, да настройва едни граждани срещу други”, коментира Хамид Хамид.


Според Движението при оставки и от двете страни, експертният кабинет трябва да бъде оглавен


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 24.09.2020 10:03

    С колко гласа Хамид Хамид се е настанил в НС и с колко гласа е избран Президента?! Защо всички във властта забравят, че "глас народен, глас божи"? През 30-те години на "демокрация" Доган и ДПС-то му на практика въведоха корупцията във властта с техния несъстоятелен и изтъркан рефрен за етническа стабилност, който търгуват и добре продават!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец