Свързани новини

24.09.2020 09:36

Карантинираха над 300 ученици в Благоевград заради заразени с К19

Видян 1124 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 300 ученици в Благоевград преминаха към дистанционно обучение заради заразени с коронавирус. В общо 5 училища в района има установени случаи на COVID-19.  


В ефира на „Здравей, България” директорът на Професионална гимназия по строителство в града Марияна Митова заяви, че до момента ситуацията в учебното заведение е спокойна.


„Две наши колежки се оказаха заразени с коронавирус. Те са в добро състояние и са под карантина у дома.  До обяд ще излязат пробите на учителите, които са контактували с тях”, обясни Митова.


Под карантина са общо 8 паралелки – от 9, 10 и 11 клас.


„Нещата се случиха в понеделник следобед, което ни помогна, защото 22 септември беше неучебен ден и се направи пълна дезинфекция на сградата. Организирахме онлайн педагогически съвет, уведомихме РЗИ и предприехме всички мерки”, каза още директорът на училището. По думите й в началото на учебната година са получили насоки за това как да бъдат разделени  етажите, така че да няма сливане на различните класове. „Учениците разбират ситуацията и не създават проблеми”, коментира Марияна Митова.


„Карантинираните ученици са под 1 % от всички учещи в района. Няма място за притеснение”, каза Методи Попов, представител на Регионалния инспекторат.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 24.09.2020 09:55

    Нещо пак ни кроят, а образованието съвсем пропада...Създава се усещане за нужда от тъпи и неграмотни поданици!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на