Свързани новини

23.09.2020 18:13

И Дончев готов да сдаде поста в името на експертен кабинет

Видян 2729 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

И вицепремиерът Томислав Дончев е готов да се откаже от поста си в името на експертен кабинет. "Разбира се", отговори той на въпрос дали би подал оставка, ако се стигне до експертен кабинет. Не знам защо си мислите, че особено в такава ситуация опитите да се върши прагматична работа и престоят в нечий кабинет е особено приятно, предаде lupa.bg.


Два пъти сме подавали оставка, като втория път не е имало нито един човек по улиците. Предсрочните и редовните избори ги делят няколко месеца, припомни вицепремиерът.


    Единственото нещо, което съм искал да стана и не съм станал, е пилот. Нямам лошия навик да говоря лоши неща за бивши колеги. Как съм навредил на г-н Цветанов? Нито съм строителен работник, нито журналист. Не съм ходил в апартамента на г-н Цветанов, видях го на картинка. Членове, симпатизанти, бивши кметове са в основата на неговата партия. Ако е успял да вземе част от актива, дълбоко не вярвам, че ще успее да вземе голяма част от подкрепата. Това каза пред Би Ти Ви вицепремиерът Томислав Дончев по адрес на бившия депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов и аферата с неговите апартаменти.


Нелепо е да се твърди, че няма напрежение. Има и то не е само политическо, а е и обществено. Изкуството на политиката е в намирането на някаква обща посока. В момента обществото е разединено. Едни българи са изправени срещу други българи, което прави в тази обстановка всяко политическо решение грешка. Това му е лошото в такива ситуации. Не знам дали едно преходно експертно правителство би свалило напрежението. Най-тежкият въпрос е свързан с отговорността. Кой ще подкрепи това правителство и кой ще носи отговорността?, коментира Дончев.


Корупция в България има. Дори една институция да работи брилянтно, ако тя не е облечена в доверието на гражданите, е обект на субективно обследване. Трябва мощно финансиране в енергийния сектор, специален акцент трябва да бъдат хидроизолациите, иновации, каза още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 24.09.2020 09:10

    Експертен кабинет е лелеяната мечта на Доган и изминалите години го доказват. Защо и ГЕРБ и ментепатриотите работят всячески и обслужват ДПС с всички сили?! Оставки подават моралните хора, крадците ги очаква друго бъдеще

  • 001 Anonimen 23.09.2020 19:06

    Това с поста е прекрасно решение, досега такова не си вземал, но... Редно е да си понесеш отговорността за злините, които причини на България. Ще посоча само една: похарчи /откраднахте под твое ръководство/ милиарди за електронно правителство, а такова де факто няма!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак