Свързани новини

24.09.2020 08:29

Активни потребители с ключови препоръки за избор на дезинфектант

Видян 1199 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В разгара на първата и на ръба на втората вълна от COVID-19, кой продукт да избера за дезинфекция? Това се питат милиони българи, объркани от огромното предлагане на пазара.


Отговорът дават от асоциация „Активни потребители“, според които единствените продукти, които гарантирано пазят от новия коронавирус са течните препарати на спиртна основа, в които концентрацията на етанол е 70%. Според експертите, именно спиртът е сред най-ефикасните и безопасни химикали, позволяващи ефективна редукция на патогените, включително коранавируса, тъй като влияе върху белтъците на микроорганизмите. Това води до денатурация на протеините, което убива патогените.


Освен това препаратът, който се използва за дезинфекция е препоръчително да е течност, а не гел  - особено ако се използва за повърхности. Дори когато е за дезинфекция за ръце, експертите предпочитат дезинфектанти под формата на течност, а не в гелообразна форма. Това е така, защото течността по-лесно стига до всички гънки на ръцете и се разнася по-ефективно.


На пазара често се предлагат продукти за дезинфекция на повърхности - не ги използвайте за ръце, напомнят от „Активни потребители“! Честата употреба на препарати, съдържащи водороден пероксид, силни киселини или основи или активен хлор има негативен ефект върху кожата.


Вече има и продукти, които освен на активната дезинфекцираща съставка залагат и на допълнителни съпътстващи съставки като глицерин и етерични масла на билкова основа. Това е и бъдещето на този вид продукти, които освен да търсят основния ефект (дезинфекцията) трябва да бъдат съобразени и с необходимостта от предпазване на кожата от неблагоприятни ефекти при честа употреба.


Като цяло, за да се изпише, че един продукт е ДЕЗИНФЕКТАНТ – с разрешение от Министерство на здравеопазването, той трябва задължително да е преминал през редица лабораторни изпитвания - от държавната лаборатория към Националния център по заразни и паразитни болести, които да доказват, че продуктът действително убива бактерии, вируси и фунги (гъби).


И не на последно място, търсете продукти на утвърдени производители. Те са гаранция за здравето ви и на вашите близки!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Венко Сабрутев

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

ПП-ДБ са внесли проект на решение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на