Свързани новини

23.09.2020 12:30

Реновиран преди 5 г. подлез във Варна се срути

Видян 2106 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Част от окачения таван на един от най-оживените подлези във Варна се срути. Самият подлез е бил основно ремонтиран само преди 5 години от местната управа "най-подготвените", както определя питомниците си в ГЕРБ премиерът. Според очевидци инцидентът е станал в момент, в който през подлеза, както всяка сутрин по това време, са преминавали групи ученици от намиращите се наблизо Математическа гимназия и училище Захари Стоянов. Подлезът води и към една от най-посещаваните атракции във Варна - Делфинариума.
Окаченият таван на подлеза е ремонтиран през 2015 г. в рамките на проект на обща стойност 10 млн. лв. Финансирането беше осигурено по оперативна програма Регионално развитие 2014-2020 г. и с него трябваше да бъдат ремонтирани бул. Княз Борис I и ул. Александър Стамболийски във Варна.

Самото изготвяне на проекта струваше на община Варна 175 хил. лв. Той включваше основен ремонт на бул. Княз Борис I в участъка от бул. Цар Освободител до кв. Почивка, както и обновяване на всички прилежащи подлези, в това число и този, чийто таван се срути вчера.
В момента подлезът, чийто таван падна , е затворен до приключване на огледа и предприемането на мерки за обезопасяването му. Двата най-близки подлеза, които могат да бъдат ползвани като алтернатива, са на по около 500 м от авариралия.
Това е поредният инфраструктурен провал на община Варна. Морската ни столица е известна с некачественото си строителство. 19’ вече на няколко пъти Ви разказа за проблемите свързани със струващия 140 млн. лева на данъкоплатците булевард Васил Левски.


Снимка: Алекс Малева


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец