Свързани новини

23.09.2020 15:06

Euronews и AP: Хиляди поискаха Борисов да подаде оставка в Деня на независимостта

Видян 2714 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


22 европейски и световни медии още вечерта на 22 септември отразиха Великото народно въстание 3 в София. Сред тях бе и континенталният новинарски канал, излъчван по цялата планета Евронюз, който предава БЕЗПЛАТНО, съвместно с най-голямата глобална информационна агенция от САЩ Асошейтед Прес
:
„Хиляди хора излязоха по улиците в градове в цяла България във вторник - Деня на независимостта на страната, призовавайки премиера и главния прокурор да се оттеглят, твърдейки, че са позволили на олигархична мафия да поеме контрола над балканската държава.
Преобладаващо младите протестиращи казват, че искат реални стъпки за ограничаване на корупцията и им е писнало от управленския стил на премиера Бойко Борисов, който е начело на три поредни правителства от 2009 г. насам.
Протестиращите, които имат подкрепата на около две - трети от населението според последните социологически проучвания, искат датата на парламентарните избори да бъде изместена от планираната през март.
Полицейското присъствие в центъра на столицата София беше засилено, след като организаторите на протеста заявиха, че събирането във вторник - което се провежда по случай годишнината от независимостта на страната от Османската империя - ще се превърне в ново „голямо национално въстание“
Полицията отцепи правителствени сгради.
Въпреки че всички предишни митинги през последните месеци бяха предимно мирни,  имаше и сблъсъци с полицията и някои арести.
В отговор на протестите, започнали за първи път на 9 юли, Борисов предложи реформи на конституцията, които бяха обявени от протестиращите като средство за поддържане на правителството му на власт до следващите избори”.



 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв