Свързани новини

23.09.2020 09:25

ВМРО бута правителството

Видян 6404 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов призова да бъде сформиран експертен кабинет, стана ясно от негова публикация във Фейсбук. Той настоя премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев да си подадат ръка в името на сваляне на напрежението и да работят в посока на техническо правителство.


По думите на Воеводата едни експертен кабинет трябва да "изведе България от моментната политическа криза без реваншизми и политически пристрастия".


Припомняме, че ВМРО е част от ОП, която е коалиционен партньор на ГЕРБ в управлението и реално осигурява необходимото мнозинство.


"Ако питате мен, повече от всичко сега е нужен формат за диалог. Аз съм готов да гарантирам този диалог", каза лидерът Каракачанов. Той ще се оттегли от поста вицепремиер, ако се постигне съгласие за формирането на експертно правителство.


"Вижда се, че протестът вече остана преди всичко сбор от партии. Това ще гледаме в идните месеци – партизиране на идеали. Затова отново призовавам, нека поне на този празник – 22 септември, си го спестим. После ще имаме години на разположение за интензивни партийни ежби", казва лидерът на ВМРО.


От своя страна, президентът Радев отхвърли призива на Каракачанов:


„Всякакво говорене за помирение между президент и правителство и за съставяне на експертно не може да се случи без изчистване на въпросите с корупционните практики във властта”, заяви държавният глава.


"Диалогът има смисъл само, ако бъде поставен на здрава основа. Това значи по безспорен начин да се изчисти истината за записи, шкафчета, корупционни схеми. Да установим кои са механизмите, водещи до провала в управлението, които са механизмите, водещи до този порочен модел на управление - как да бъдат отстранени, как да се възстанови справедливостта", коментира още Радев пред журналисти в ямболското село Бояджик.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 24.09.2020 11:22

    за какво тогава са тези протести, Радев ако се съгласиш с тези крадци и престъпници отиваш в забвение. За какво згазихме жабетата хайде дебелогъзия каракачан вън , къш на цялото правителство и гербеобразна хунта

  • 002 Anonimen 23.09.2020 14:59

    мечтата на вмро:каракачанов -премиер,валери симеонов-главен прокурор,джамбазки-президент.Ако марешки не е в затвора-той пък-председател на Народното събрание.Ееееей,че демокрация ще настъпи тогава!

  • 001 Anonimen 23.09.2020 14:29

    Заучени хватки от партийните борби.Невзрачната партийка вмро,днес в навечерието на изборите когато и да са те,е извън оградата на парламентарната сграда,за в пленарна зала,не могат и на сън да помислят.Трети месец,бат Сошо се прави на глух и кьорав.Площадите са пълни с млади,образовани българи,истински родолюбци,които искат оставка на Борисов,на Гешев,на оная от КЖ Караянчева!Служебно правителство съставено от президента Радев,избори и смяна на 11-ет годишния жесток "караул".Другото е бавене на топката,докато изтекат 90-те минути.Мача свърши!Бистришките "тигри"губят като никога до сега с 5:0.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец