Свързани новини

22.09.2020 20:00

Президентът да не отхвърля предложението на ВМРО: Ген. Атанасов

Видян 3634 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„След като има хвърлена такава ръкавица (с предложението на вицепремиера Каракачанов), трябва да бъде обсъдена. И аз мисля, че президентът Радев не може да отхвърля такъв тип инициативи изведнъж и веднага, защото явно става въпрос за следното – единият иска безусловна капитулация – Радев, а другият иска условна капитулация (Борисов). Ами да седнат да се разберат направо при какви условия ще бъде тази капитулация“, заяви съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов в „Лице в лице“.


Малко по-рано през деня министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов обяви в социалните мрежи, че е готов да си подаде оставката, ако президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов си подадат ръка.


Според Атанас Атанасов поведението на Красимир Каракачанов показва, че вече е „започнал предизборната си кампания, защото ВМРО е доста под чертата (на изборния праг) и трябва да демонстрира консистентен образ“.


„След този ход на Каракачанов ние фактически сме в политическа криза. Ако досега е имало тежко политическо напрежение, но мнозинството е било монолитно и правителството е било сигурно, то след този ход, Каракачанов тръгва да се спасява сам, както се вижда“, смята Атанасов.


Според него не е невъзможно президентът и премиерът да се срещнат и да обсъдят ситуацията в страната, като за целта може да се свика Консултативния съвет по национална сигурност. „Имало е много по-тежки ситуации като тази през 96-97 г., но проявиха разум и едните, и другите, и се разбраха“, каза Атанасов.


Като бивш шеф на Националната служба „Сигурност“ ген. Атанасов определи като „изключително сериозен скандал“ публикацията на германското списание „Шпигел“, според която българският премиер Бойко Борисов и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 23.09.2020 08:45

    колкото да напикания министър на БИЛЛА отдавна трябваше да е подал оставка!Също и този,който го е предложил за такъв!Не може човек без основни понятия от военно дело да е министър на отбраната!

  • 002 Anonimen 23.09.2020 08:41

    не става въпрос за Президента Радев,г-н Атанасов,НАРОДА иска ОСТАВКА и СЛУЖЕБНО правителство!!!Колко по-просто да Ви бъде казано?На тъпи ли се правите?

  • 001 Anonimen 22.09.2020 23:55

    Не е възможно преговори с мафията, престъпници и крадци, довели държавата и народа си до национална катастрофа. Всичко разрушиха и окрадоха, че и десетки милиарди завещание за няколко поколения!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали