Свързани новини

22.09.2020 07:09

Време е за промяна: Царят

Видян 3871 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Симеон Сакскобургготски разпространи своя позиция по повод 22 септември – Ден на Независимостта на България.

Ето пълния текст:

„В навечерието на 22 септември, тази толкова значима дата – обявяването на Независимостта на България, с което страната става суверенен, самостоятелен и равноправен субект в международните отношения, нека осъзнаем, че това е било възможно благодарение на обединените усилия на целия народ! Поуката от онова време е валидна и днес – обединени и сплотени можем да постигнем далеч повече, отколкото конфронтирани и разединени.

В момента, за съжаление, наблюдаваме силно противопоставяне в българското общество и също така – между държавните институции. Това едва ли е най-удачното в условия на безпрецедентна световна не само здравна, но и икономическа криза.

България без съмнение е сред страните, съумели да опазят човешкия живот, без да блокира икономиката си и резултатите са налице. Въпреки очаквания спад на икономическата активност, у нас последиците от пандемията са несравнимо по-леки от тези в други страни. Вместо да привлечем вниманието с този добър пример и да се акцентират възможностите, които предлагаме в една все по-глобална Европа, ние изпъкваме с нестабилна политическа среда! Нещо, с което до скоро, заедно с финансовата ни стабилност, се гордеехме. Ниският външен дълг, по който България е на второ място в ЕС след Естония, присъединяването ни към валутния механизъм (ERM-2), са несъмнено големи успехи, с които ставаме привлекателни за външни инвеститори. Но както знаем, капиталите се страхуват от непредвидени политически обрати и послания за неконтролируема корупция.

В една демокрация естественият процес на смяна на управлението е след проведени избори. Идеалният вариант, даващ стабилност на една държава, е завършване на мандата на редовно избран парламент и правителство. Когато обаче, част от гражданите считат, че е нарушен обществения договор с управляващите за спазване на


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 22.09.2020 11:40

    И този ни оправи, пардон се оправи за 800 дни, лансира и произведе бодигарда си с престъпно мутренско минало за генерал и от него трагедията за бълг. народ започна. За 15 г присъствие във властта разпарчетоса и продаде държавата и народа си, опраска стотина милиарда народна пара, оставя милиарди дългове за поколения и най-важното направи купища национални предателства в личен и на кукловодите си интерес. Кой вярва на предатели и престъпници?!

  • 002 Anonimen 22.09.2020 11:20

    Ти толерира това животно,което днес издевателства над собствения си народ.Закачи генералски пагони на един простак и го пусна да се тика тук и там в управлението на държавата.Тези пагони са стрували много пари,като имаме предвид,че са генералски.

  • 001 Anonimen 22.09.2020 09:59

    Чак сега сколаса да се обадиш от коневръза защо чак сега след като продаде дървесината от осечената Българска гора и сега искаш да се върнеш в политиката понеже искаш пари само че трябва да питаш иван костов който е най големия българофоб дали ще ти отпусне пари от частната си банка БНБ...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец