Свързани новини

23.09.2020 10:02

Ковачки ТЕЦ плаши със съд държавата Италия

Видян 3643 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Вместо RAI2 - TG2, което е името на нейните новини,
обяви, че ще съди съдения у нас за данъчни измами Хр.Ковачки чрез ТЕЦ-овете от неговия кръг. Явно не знае, че RAI e на държавата Италия.А данните от разследването вече по-рано бяха извадени от италианската служба NOE още в края на миналата година. А лично премиерът Конте обяви, че не се доверява на нашите и затова неговите ще следят темата и ще продължат разследването кой гори незаконно боклука на мафиите Камора и Ндрангета у нас. Това стана при засега последното посещение на чужд министър - председател у нас.
„Към мантрата на ГЕРБ за платените западни медии, отразяващи корупцията в България и протестите, се включи с припяване не кой да е, а ТЕЦ Бобов дол. Централата се прочу в началото на годината като обект на непрестанни прокурорски проверки заради съмненията за нерегламентирано изгаряне на отпадъци и замърсяване на околната среда”, пише бг изданието на брюкселския сайт euractiv.

Българската прокуратура започна проверка, определяйки ТЕЦ-а като проблем от “голяма обществена значимост с възможните неблагоприятни последици за живота и здравето на хората в населените места в непосредствена близост до визираните инсталации”. На 20 февруари тази година заради нерегламентирано складиране на отпадъци беше задържан и обвинен изпълнителният директор на ТЕЦ Бобов дол.

В тази връзка главният прокурор Иван Гешев заяви: “Ако трябва перманентно ще се извършва проверка какво се гори в ТЕЦ-овете, ако трябва по няколко пъти на вечер“.

Тогава Гешев уточни, че е прокуратурата е поела “ангажимент” да има връзка между отговорните звена, да бъдем сигнализирани навреме, ако има нарушаване на законодателството от страна на централата. “Ако се констатират нарушения – ще се образуват досъдебни производства и ще се търси отговорност”, каза той.

За проблема с ТЕЦ-а припомни специалният пратеник на италианската държавна телевизия RAI Aнна Мацоне на 19 септември. В централните новини на телевизията – емисията TG2, журналистката, командирована в България, разказа на италианската публика за мотивите на провеждащите се вече трети месец протести и недоволството на българите, интервюира разследващия журналист от Биволъ с много международни награди за разследвания Димитър Стоянов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп