Свързани новини

21.09.2020 15:12

Има драматично влошаване на качеството на законодателството: съветник на президента

Видян 2252 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„От пролетта на тази година има драматично влошаване на качеството на законодателството. Народното събрание влезе във френетична активност, давайки си сметка колко малко време му остава до края на мандата“. Това каза пред БНР Иванка Иванова, съветник на президента Румен Радев по правните въпроси. Тя допълни, че при гласуването на Изборния кодекс, ако не са били т.нар. „референти“ от администрацията на Народното събрание, е щяло да се стигне и до по-парадоксални ситуации: „Имаше един текст, който беше гласуван три пъти, което е скандално и противоречи на Конституцията, която изисква в две гласувания да бъдат приемани законите“.


В предаването „Неделя 150“ Иванова допълни:


„При допускането на съвместна възможност и за машинно гласуване, и за гласуване с обикновени бюлетини има сериозни пречки. ГЕРБ си променят позицията в много кратък срок. Преди беше изцяло подкрепено въвеждането на машинно гласуване, като не се прави нищо за предприемане на административните стъпки, които изискват прилагането на закона. Сега отново се допуска провеждане на смесен вариант, който е оспорван и от юристи, и от политолози, и от експерти“.


Според нея друг възможен проблем, който е възникнал и е възможен обект на ветото на президента, е свързан с отпадането на забраната да се провеждат референдуми по теми, които са от компетентността на Велико Народно събрание.


По думите на съветника на държавния глава проектът на управляващите за нова Конституция е напълно несъстоятелен и в противоречие с установените принципи за качество на образованието.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева