Свързани новини

21.09.2020 11:39

Протест иска справедлива присъда за убийството на Алекс от Бяла

Видян 909 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не безпрецедентно, но рядко се случва Върховният касационен съд да върне за втори път за разглеждане дело на Апелативен съд. Това се случи по казуса за смъртта на 18-годишният Алекс от Бяла, който загина в нощта на 9 юли 2017 година при спречкване след дискотека.


Той е бил ударен от 33-годишнитя тогава Валентин Маринов и седмица по-късно почина в болница. Върховните магистрати разпоредиха делото да се разгледа от друг състав на Апелативен съд-Велико Търново. Припомняме, че Русенският окръжен съд постанови 20 години затвор за Маринов за умишлено убийство, но второинстанционният съд го преквалифицира в убийство по непредпазливост и намали присъдата на три години.


При повторното връщане от ВКС, друг състав даде 4 години затвор за Маринов. Така днес този казус влиза за трети път при втората съдебна инстанция. А близки и приятели на Алекс отново излязоха  на улицата с надеждата призивът им за справедливост да бъде чут.


„Събираме се за пореден път, за да искаме справедлива присъда. 4-годишната присъда не може да бъде наречена справедлива. За нас е важно освен спазването на законите да има и морал. Хората нападнали Алекс са с криминални присъди. Не може такива хора да бъдат на свобода”, казва лелята на Алекс – Силвия Панайотова, предаде Нова тв.


Близките добавят, че делото се връща отново, за да се разгледа поведението на убитото момче. Трябва да бъде установено как точно се е случил инцидентът, обясняват те.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне