Свързани новини

20.09.2020 08:19

Фондация Конрад Аденауер към Биков: В немските медии никой не взема пари за текстове за България

Видян 3751 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От Медийната програма за Югоизточна Европа на фондация Конрад Аденауер, която финансира ГЕРБ и работи за ЕНП, отправиха остра критика към депутата от ГЕРБ Тома Биков заради негово изказване срещу медиите в Европа, като обявиха, че сериозните медии в Германия не вземат пари за статии , особено свързани с България, съобщава Дневник. Вчера народният представител обяви, че в европейските медии има "директно платени публикации от българи". Повод за коментара му станаха редицата статии в западни медии, в които се посочват корупционни скандали в страната.


"Понеже нямам доказателства, няма как да кажа конкретна публикация, но една не малка част от тях са си поръчки. Европейските медии също вземат пари", каза Биков вчера.


Днес на страницата си във "Фейсбук" от Медийната програма за Югоизточна Европа отрекоха германски медии да са взимали пари за статии, особено свързани с България. От организацията пишат още, че като член на парламентарната комисия по културата и медии са отправили покана към Биков за разговор, но той така и не отговорил.


"С удоволствие щяхме да Ви разкажем, че поне в сериозните медии в Германия, никой не взима пари, за да прави репортажи - особено за текстове относно България", пишат от медийната програма.


От своя страна брюкселският сайт "Euractiv" потърси за коментар редакциите на "Дойче Веле", "Шпигел", "БиБиСи", "Гардиън", "Евронюз", "Политико" и "ИЮОбзървър". От там категорично отрекоха, че публикациите им за България са платени, като подчертават, че подобни практики са им чужди. Западните медии допълват, че не приемат външно заплащане, за да информират читателите и зрителите си, защото това би било грубо нарушение на професионалните им задължения и на журналистическата етика.


В началото на седмицата германското списание "Шпигел" публикува свое разследване, според което българското правителство и тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров са помогнали на Турция в преследването на няколко опоненти на режима в Анкара и по този начин са нарушили международни конвенции и правни принципи. Изданието се позовава на секретни съобщения от турското посолство в София.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 20.09.2020 19:03

    5 hrs · Обездвиженият ”престъпник” Росен Миленов: Защо на 22.09.2020 г. трябва да сме всички на площада? Аз съм „престъпник“ във владенията на Борисов, Пеевски, Гешев и цялата политико-олигархична сган, която от години издевателства над българския народ. В момента съм обездвижен и имам достатъчно време да опиша как стигнах дотук. Как бях набеден за престъпник и как от площад „Независимост“ се озовах с патерици и прикован на леглото. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2567609863549239&id=100009007520457

  • 002 Anonimen 20.09.2020 09:55

    Алчният за благини от държавната ясла малоумен ренегат Биков толкова не е на себе си, че направи фатална грешка да плюе в кладенеца, от който пие. Фондация К.Аденауер е от спонсорите и създателите на клиентелистката крадлива шайка на Боко и това е катастрофален автогол. Свещена простота и още нещо...

  • 001 Anonimen 20.09.2020 08:41

    Отдавна доказалият се като се политическа проститутка Биков отново се изложи пред западните медии. Браво на фондация Конрад Аденауер за светкавичната реакция. На тяхно място бих осъдил помиярчето от герберастите за клевета и уронване престижа на влиятелни медии от Европа.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се