Свързани новини

19.09.2020 19:49

Ще бъдем принудени да започнем да се отнасяме към коронавируса, както към грип: Д-р Кацаров

Видян 3487 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         Ще бъдем принудени от обстоятелствата да започнем да се отнасяме към коронавируса, както се отнасяме към грипа. Причините са, че всичките мерки, които се прилагат, са много болезнени, нямат очевиден резултат, очевидна полза и кой знае какъв смисъл.

Мнението изрази в предаването „Най-добрите лекари” по Дарик председателят на Центъра за защита на правата в здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. Той допълни, че противоепидемичните мерки в училищата създават огромен риск да настъпи хаос с обучението. Д-р Кацаров е на мнение, че ние тепърва ще берем плодовете на карантината през март и април, по отношение на хронично болните. „Това ще се върне като бумеранг в здравната система и аз очаквам ръст на заболеваемостта от тези хронични болести, ръст на прегледи, изследвания, хоспитализации, както и смъртните случаи,” посочи още експертът и добави, че догодина здравната ни система именно заради това ще се нуждае от допълнителни средства.

„Ще бъдем принудени от обстоятелствата да започнем да се отнасяме към коронавируса, както се отнасяме към грип. Давам пример – когато има грипна епидемия, децата, които ходят на училище, отсъстват докато са болни. Ако процентът на заболелите деца се увеличи, се обявява грипна ваканция,” припомни той.

„От носенето на маски в училищата медицинска нужда не


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 19.09.2020 23:45

    Защо никой не слуша умните и много компетентни хора?Време е да се загърби високомерието и мястото в някакви измислени йерархии и да се чуе мнението на компетентни лекари като д-р Кацаров.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!