Свързани новини

19.09.2020 13:46

Отказаха лечение на онкоболен затворник, почина, държавата осъдена

Видян 4091 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главната дирекцията „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) е осъдена да плати 60 000 лева на семейството на затворник, който е починал от тежко онкологично заболяване, след като затворническата администрация му е отказала адекватно лечение, предаде lex.bg.
Това е решил Административният съд София – град (АССГ), след като е признал, че дирекцията към правосъдното министерство е бездействала близо една година и вместо лечение, е осигурявала на затворника само болкоуспокояващи, съобщиха от Българския хелзинкски комитет (БХК).

Иван Китов е бил осъден на 5 години затвор за опит за кражба по дело на съда във Враца от 2013 г. До 2017 г., когато е екстрадиран в България, Китов живеел в Испания и там бил диагностициран с „цервикален синовиален сарком в голям размер“  на шията и бил насочен за приоритетно лечение.

Още при постъпване в затвора в София той уведомил администрацията за състоянието си и нуждата от незабавно лечение, но от там не предприели нищо. Съдът констатира, че ГДИН е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 20.09.2020 10:12

    Такава е грижата на управляащите към поданиците си, а за милиардите, които изтекоха в техните чекмеджета, сметки и фирми затвор кога?! Или основният закон в България е "за кокошка няма прошка, за милиони няма затвори"?! Каква демокрация, какви ЕС ценности, та това си е жив терор и хунта!

  • 002 Anonimen 20.09.2020 08:35

    Архипелаг Гулаг.

  • 001 Anonimen 19.09.2020 23:22

    Иван Китов е бил осъден на 5 години затвор за опит за кражба.Само опит-кражба е немАло! Па един чичка е ограбил мильони, ама за него нема закони. Да живей демокрацията в БГ!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените