Свързани новини

18.09.2020 13:09

Цвета, парламентът не ти е Партиен дом на ГЕРБ: Мая

Видян 3440 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Цвета Караянчева разглежда парламента като бащиния, като партийната централа на ГЕРБ, в която тя казва кой ще влиза и кой не, без оглед на правилника за дейността на работата му. Караянчева, в своята паник атака вчера прекрати заседанието на Народното събрание, изпрати НСО да изхвърли и извлече жени, момичета и мирно протестиращи граждани и днес премести деловодството на Народното събрание в старата сграда, за да нямат връзка гражданите с депутатите.


Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в предаването „Лице в лице“.


Тя призова Деница Сачева и Цвета Караянчева да не говорят от името на майките на деца с увреждания и посочи, че самата тя никога не си го е позволявала. Майките на децата с увреждания имат достатъчно силна позиция и могат добре да я отстояват, каза Манолова.


Тя призова социалният министър да не лепи етикети на протестиращите и на хората с увреждания, а да направи необходимото за достъпност на средата, така че хората с инвалидни колички да могат да влизат включително и в службите за социално подпомагане.


Председателят на „Изправи се.БГ“ категорично заяви, че Караянчева трябва да е еталон за върховенството на правото, особено в деня, в който Европейската комисия втвърди тона към България заради липса на върховенство на закона.


С разпореждането си вчера председателят на парламента наруши Конституцията и три закона – Закона за събранията, митингите и манифестациите, Закона за НСО и правилника за работа на Народното събрание. Това се случи в деня, в който Еврокомисията зададе 29 въпроса на България за корупцията и спазването на законите и предупреди, че страните, в които е застрашено върховенството на правото, могат да останат без евросредства, подчерта Манолова.


Тя повтори тезата си за оставка на Цвета Караянчева след силова саморазправа на гардове на НСО с граждани и майки снощи.


Манолова допълни, че вчера 12 гарда от НСО са извлекли, блъскайки и бутайки, десетина жени, майки, млади момичета и мирно протестиращи граждани. По разпореждане на Караянчева, тъй като тя стопанисва сградата на Народното събрание, уточни Манолова и каза, че девет от гардовете са извличали хората, докато трима служители на НСО са снимали с телефоните си случващото се.


По думите й реакцията на Караянчева беше за да предпази Борисов в паниката му. Той вече се страхува и от жени, майки, момичета и мирно протестиращи граждани, каза Манолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще