Свързани новини

17.09.2020 15:23

Управляващите лъжат Европа, но ги изловиха в крачка: Радев

Видян 2451 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Управляващите и главният прокурор се опитаха да излъжат за инициативата и темите за изслушване в Европейския парламент , но ЕП ги излови в крачка. Това е достатъчно основание да си подадат оставките". Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, след като посети храма "Света София" по случай празника на столицата, предаде Сега.


Държавният глава изтъкна, че дебати за върховенството на закона се водят в Европейския парламент, докато българското Народно събрание отрича съществуването на проблема.


Президентът е на мнение, че "отдавна сме подложени на масирана пропаганда за успехите на правителството и неговата незаменимост за нашата европейска интеграция". "Тепърва обаче ще осъзнаваме мащабите на пораженията върху държавността и нашето бъдеще и Европа също започва да го осъзнава. Акцентът върху върховенството на закона ще има последствия", смята държавният глава, като изтъкна, че греховете на Борисов и заемите ще се плащат от следващите поколения.


"Виждате и радикализация на протеста и това е нормална реакция, когато гражданите поставят ясно своите искания, но в замяна на това протестиращите биват обиждани, неглижирани, някои от тях и бити. Всяко протакане задълбочава кризата. Явно управляващите се опитват да доразпределят порциите и явно да направят така, че да могат да манипулират изборите. Аз мисля обаче, че България се осъзнава и няма да приеме манипулация на изборния процес", коментира още Румен Радев. В тази връзка той добави, че категорично ще наложи вето на промените в Изборния кодекс, които парламентът гласува днес.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци