Свързани новини

17.09.2020 13:19

Цели класове излизат на протест в петък заради геноцида срещу децата

Видян 5120 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



С призива "Да спрем геноцида над децата ни!" цели класове от столични училища, заедно с родителите, излизат на протест в петък, 18.09.2020 г. от 17.00 ч. пред бившия Партиен дом.
Учениците се организират в подкрепа на внесената петиция от над 15 родолюбиви организации, които входираха Изискване от Суверена до всички управляващи институции - Парламент, Министерски съвет, Министерство на образованието, БАН и др.
Преди седмица вносителите, инициатори на петицията - журналистката Патриция Кирилова и изследователката Мила Салахи, се срещнаха с депутата от управляващата коалиция - Красимир Богданов, за да му предадат подписката в защита на физическото и психическо здраве на българските деца.
Исканията на протестиращите са публикувани в десетки групи, обединяващи родители и ученици, като сред тях са: Незабавно отпадане на задължителните маски, шлемове, ръкавици и други подобни, където и да е в зоната на училището. Мотивът е, че няма научно обосновано изследване, което да потвърждава недвусмислено, че което и да е от тези средства спира разпространението на Ковид-19. Тези мерки може да доведат до увреждане на децата ни, както показват много изследвания, доказващи, че маските са вредни за здравето, тъй като
водят до недостиг на кислород, бактериални инфекции и редица други проблеми.
Родителите и учениците протестират и срещу принудителното или задължителното тестване на деца с или без симптоми, както и на техните семейства и контактни лица.
Според чл. 29 (2) от Конституцията на Република България "никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие.
Недомислието на мерките спрямо учениците касае и поставянето под карантина на цял клас при установяване на положителна проба, което е напълно необосновано  - нали децата контактуват с много други хора, освен със съучениците си. По тази логика трябва да бъдат поставени под карантина  всички
учители, родители, обслужващ и административен персонал и техните контактни лица. Поставянето под карантина на различни класове и учители по различно време ще предизвика хаос в учебния процес, както и в страната като цяло, тъй като родителите ще бъдат принудени да отсъстват от работа. В
условията на настъпваща безпрецедентна икономическа криза подобни действия, които ще я задълбочат, трябва да имат много солидно основание.
Една от мерките, която ще доведе до трайни психически травми подрастващите е за принудително налагане на социална дистанция или други нетипични и нехуманни мерки спрямо тях. Децата контактуват интензивно едно с друго, както и с родители и други възрастни, от над 4 месеца. Налагането на социална дистанция е не само нелогично, но и ненужно, като представлява заплаха за правилното психическо и социално развитие на подрастващите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.09.2020 14:39

    Катрапс е препарат,който се използва при терапия на ракови заболявания.Той не е изпитван срещу Ковид 19 ,така че написаното прилича на спекулация.Освен това,май не е широко достъпен.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне