Свързани новини

17.09.2020 09:59

Русия зададе 9 въпроса на ЕС относно обвиненията за Навални

Видян 2456 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Автор: Гласове


 


„Има ли някакъв рационален смисъл руските власти да тровят Алексей Навални с бойно нервно-паралитично вещество, попадащо в Конвенцията за забрана на химическите оръжия, в руски град с население от половин милион души, а след това да положат всички усилия да го спасят и да го изпратят на лечение в Германия, за да бъде идентифициран там този "Новичок"? Какъв е смисълът руските власти да тровят Навални, имайки предвид, че нивото на неговата популярност едва достига 2 процента? Къде са уликите? Защо германските лекари в болницата "Шарите" отказват професионален диалог с руските си колеги?

Постоянното представителство на Русия към Европейския съюз зададе на членовете на Европейския парламент и институциите на ЕС девет въпроса по обвиненията на Запада срещу Москва заради инцидента с Алексей Навални, посочвайки основните несъответствия във версията за неговото отравяне. Това се казва в коментар, публикуван във вторник на сайта на руската мисия към ЕС. Както съобщиха на ТАСС от постоянната мисия, „преди това този документ беше изпратен до Европейския парламент“. "Той е адресиран до депутатите от ЕП и по-широката европейска общественост", заявиха от мисията.

„През последните седмици станахме свидетели на бързо набираща скорост информационна кампания както в официалните кръгове на ЕС, така и в медиите около инцидента, станал с руския активист и блогър Алексей Навални на 20 август 2020 г.“, се казва в коментара.
„Тъй като не сме експерти по токсикология, смятаме за необходимо да обърнем внимание на многобройните несъответствия в този случай. В контекста на дебатите в Европейския парламент по тази тема, призоваваме официалните лица от ЕС и депутатите от Европейския парламент да разгледат някои от нашите въпроси“. По-нататък документът изброява девет въпроса, които не намират никакво обяснение в западната версия за отравянето на Навални.

„Има ли някакъв рационален смисъл руските власти да тровят Алексей Навални


с бойно нервно-паралитично вещество, попадащо в Конвенцията за забрана на химическите оръжия, в руски град с население от половин милион души, а след това да положат всички усилия да го спасят и да го изпратят на лечение в Германия, за да бъде идентифициран там този "Новичок"?

 

Какъв е смисълът руските власти да тровят Навални, имайки предвид, че нивото н неговата популярност едва достига 2 процента, според проведеното през юли проучване на Центъра "Левада" - независима неправителствена социологическа организация (която има статут на чуждестранен агент в Русия - бел. ТАСС?), - гласят първите два въпроса на руската страна.

 

"Защо властите в Германия проявяват такава съпротива

 

в отговор на молбата да предоставят на компетентните органи на Руската федерация резултатите от токсикологочните анализи, проведени в специализирана лаборатория на германските въоръжени сили, или просто да ги публикуват, ако Берлин е толкова уверен, че г-н Навални е бил отровен" - интересуват се в мисията и припомнят, че официалното искане на Генералната прокуратура на Руската федерация е било изпратено до ръководството на Федерална република Германия още на 27 август и след многобройни отлагания германските власти отговориха с пълен отказ, позовавайки се на "поверителност на информацията".

 

Къде са уликите?

 

Както обръща внимание Постоянното представителство в четвъртия си въпрос, изисквайки от Русия "щателно и прозрачно разследване", западните политици повтарят, че "всички улики се намират някъде в Сибир". "Съвпадение ли е тогава, че някои лица, които придружаваха Навални по време на пътуването му в Сибир, бързо напуснаха Русия и излетяха за Германия веднага след инцидента?" - отбелязват руските дипломати.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 17.09.2020 10:21

    Явно, Новичокът има и странични ефекти, които водят до пристрастяване. Както на ползвалите го, така и на всички който си вадят хляба покрай Новичока, Идиоти !!! А НаХални, ясно защо иска да се прибере час по-скоро в Русия, защото тя единствена може да го опази от спонсорите му !!! На снимката защо я няма Марчето Певчих ?!!

  • 002 Д-р Йозеф Менгеле 17.09.2020 10:19

    А ето къде бил ключа от палатката !!! Така е, защото само на запад, слепи проглеждат и сакати прохождат, прокажени са очиствани и глухи започват да чуват, мъртви се възкресяват !!! Не им ли писна от тоя новичок, които убива за 1 минута, а тоя и всякакви други са безсмъртни, нали ??? А НаХални, ако беше тровен c Новичок, щеше да е опънал жартиера и изпотръшкал и другите около него !!!

  • 001 Anonimen 17.09.2020 10:17

    Свръх секретната отрова "Измисльочок", която всички западни лаборатории идентифицират, и от която никой не умира !!! А мъртвият НаХални трябваше да е подарък за конгреса на Демократическата партия, но не им се получи комбинацията - няколко руски летци и лекари провалиха всичко !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на