Свързани новини

16.09.2020 21:49

Журналисти внесоха подписка до Караянчева за ограниченията в Партийния дом

Видян 2924 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


След над две седмици работа в лоши условия и ограничен достъп в новата сграда на парламента - Партийния дом, над 60 журналисти внесоха подписка до председателката Цвета Караянчева, предаде Клуб Z. В нея се настоява да се върне старият режим на работа в сградата на Народното събрание, какъвто е бил въведен в първите дни на демократичните промени в България преди 30 години, медиите да имат свободен достъп за придвижване както из кулоарите на парламента, така и до общите помещения и да бъдат подобрени техническите условия за работа, особено важни за колегите от електронните медии.

Както е известно, с преместването на депутатите в Партийния дом, журналистите бяха "залостени" в една стая, а достъпът им до народните представители - забранен. Такъв все пак има, но контролиран от партийните пресцентрове и пиари или зависещ от добрата воля на някой народен представител. Условията на работа пък са: липса на добър интернет, задушна стая на приземния етаж, шумна; студени "кошари" за оператори и фотографи, често развалящи се монитори, от които се следят заседанията и др.

    "Физическото изолиране на медиите и възпретятстване на възможността свободно да се разговаря с народните представители и гостите в сградата на Народното събрание – министри и представители на институции, които подлежат на парламентарен контрол, ограничава силно възможността за достъп до информация, което е основно демократично право на гражданите", се казва в подписката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 17.09.2020 09:48

    Всеки ден,медиите занимават българските читатели,с една доказано проста фльорца,която Борисов,този олигарх,я "качи" на най високия пост в държавата.На "Дондуков"-1 и в НС,бъка от простаци,които лапат големите пари и не ги е еня за хората,които някои от тях,нямат пари за обикновени лекарства.Идиоти,идва ви края.Тази патица,сигурно ще се върне в Кърджали и ще заеме нова длъжност,магазинер на квартален плод зеленчук.

  • 002 Anonimen 17.09.2020 09:26

    Тази жена освен неграмотна и невъзпитана, е и природно проста и необичайно нагла. След цялата и излагация с липсата на елементарна обща култура и дори училищна грамотност, след унизителната и смазваща всяко достойнство аудио оценка на шефа и за нея, тази жена не осъзнава в каква патова ситуация е и продължава с просташките си и ненормални речетативи и постъпки. А тази жена би трябвало да бъде пример за компетенция, ерудиция, безупречен морал, поведение и възпитание защото е катапултирана на най-високия държавен пост. Прости хора няма как да управляват умни и Борисов най-после трябва да го проумее

  • 001 Оставка за тиквоча 17.09.2020 08:20

    Така е в тиквенландия и ПКП . Диктатура и контромирани медии . Оставка.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма