Свързани новини

16.09.2020 13:39

Японският император потвърди състава на новото правителство

Видян 1009 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Японският император Нарухито официално одобри състава на новото правителство на страната, начело с премиера Йошихиде Суга. Тържествена церемония по този повод се проведе в Императорския дворец в Токио, съобщиха от администрацията на японския императорски съд, предава TACC.

Според японската конституция императорът потвърждава назначаването на министри, както е препоръчано от министър-председателя. Това е вторият път, когато Нарухито, възкачил се на трона миналия май, изпълнява тази функция. Миналата година той също одобри състава на кабинета през септември, след като бившият министър-председател Шиндзо Абе направи реконструкция.

Редица министри от кабинета на Абе запазиха портфолиото си в новото правителство на Суга: външният министър Тошимицу Мотеги, министърът на финансите Таро Асо, министърът на държавните земи, инфраструктурата, транспорта и туризма Казуйоши Акаба, както и министърът на олимпиадите и параолимпийските игри Сейко Хашимото и министърът на възстановяването икономиката на страната Ясутоши Нишимура. Министърът на икономиката, търговията и промишлеността на Япония Хироши Каджияма, който в правителството отговаря за развитието на икономическите връзки с Русия, също беше преназначен, както и министърът на околната среда Щинджиро Куизуми.

В същото време министърът на отбраната Таро Коно напусна поста си, след като получи портфолиото на министъра на Окинава и Северните територии (както се наричат руските южни Курили в Япония - ТАСС) и министър, отговорен за административната реформа. Неговото място зае Нобуо Киши, по-малкият брат на Шиндзо Абе, който преди това беше заместник-външен министър. Също в правителството на Суга се появи нова позиция на държавен министър за дигитализация. Тя беше поета от Такуя Хирай, който също беше отговорен за развитието на науката и технологиите при Абе, предаде Фокус.


Снимка: Ройтерс:  Йошихиде Суга и Шиндзо Абе



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци

Очаква ви вълнуващ ден с нови запознанства и социални събития

Очаква ви вълнуващ ден с нови запознанства и социални