Свързани новини

16.09.2020 11:29

Борисов, къде са милиони лв. за културата от хазарта от 2014 г. до днес: Кристина Петкова

Видян 7560 пъти | Коментари 4
Гласували 6 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Юристът Кристина Петкова се зарови в липсващите вече 6 години отчисления за културата от хазарта – само за 2019 г., предвид оборота на лотарията и тотото, те следва да бъдат поне 60 млн.лв. Но липсват. „Изпарили” са се от 2014 г. насам, т.е. става въпрос за стотици милиони лева, а правителството предлага тази безценна помощ за културата изобщо да отпадне от закона за хазарта ! Важно е да се знае в деня на теглене на 5 000 000 000 лв. нов държавен дълг от кабинета Борисов 2 – общо 8 млрд.т.г. и на фона на липсващото подпомагане за хората със свободни професии в корона кризата, обещано още преди половин година, на старта на извънредното положение. Ето и нейното разследване:

„Какъв е пътят на парите от хазарт?
Държавната комисия по хазарт събира таксите и вноските по Закона за хазарта, след което ги превежда на Министерството на младежта и спорта, което има прилично разписана целева програма за разходване. Други 10% от сумата превеждат на министерство на културата за Национален Фонд Култура. Както знаете, от министерството на културата казаха, че пари не са им превеждани, съответно не са и разходвани. Финансовото министерство пък отговори, че нямали информация за приходите налична и следвало Държавната комисия по хазарт да отговори.
За три мандата стана ясно, че празните приказки са истинската (и единствена) сила на Борисов, но нека видим дали на прощаване няма да прояви малко смелост и решителност или ще продължи единствено да изпълнява поръчките от Сараите.
Предизвиквам г-н Boyko Borissov да отговори публично: КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ ХАЗАРТ?
Получих официален писмен отговор от Министерство на културата във връзка с подадените от мен заявления за достъп до обществена информация, свързани с разходването на парите от хазарт.
Попитах културното министерство как са разходвани 10-те процента приходи от хазарт предвидена субсидия за Национален фонд Култура, чийто принципал е министърът на културата.
От отговора става ясно, че не биха могли да предоставят търсената от мен информация за годините от 2014 до настоящата включително, тъй като оказва се не са получавали субсидия!
Интересно е, че от стенограма на заседание на от 17.06.2020 г. се вижда, че са


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 16.09.2020 19:34

    Като имаме предвид,че ковчега няма джобове,тези милиарди кой ще ги харчи?Милиарди,милиарди,вместо да увеличат минималната заплата и минималната пенсия,на българите,олигарсите подсигуряват и тези които са в коремите на роднини,любовници,мутреси и друга дива,гадна сволач.Дано Господ, сложи всеки на мястото му!

  • 003 Anonimen 16.09.2020 17:49

    Проф. Нако Стефанов: Борисов ще изпие горчивата чаша от своите съратници https://www.youtube.com/watch?v=6FgghoFDgpk&feature=emb_logo https://www.youtube.com/watch?v=ZAh4TZ5Kvdg&feature=emb_logo

  • 002 Оставка за тиквоча 16.09.2020 13:53

    Парите са в чекмеджето. И ало банов съм.

  • 001 ало, Банов съм 16.09.2020 13:38

    Как къде, в чекмеджетата!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще