Свързани новини

16.09.2020 11:42

60% у нас с „мазнинки” до 1 месец

Видян 2885 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Почти 1/3 от  българите могат да се издържат финансово не повече от 1 седмица, ако загубят източника си на доходи. Това показва проучване на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие,  проведено в 26 различни държави, което е фокусирано върху финансовата грамотност на населението, съобщава manager.bg. Заедно с групата на спестилите, за да изкарат до 1 месец без доходи, общото число е стресиращо – почти 60% от населението на нашата европейска държава. Стресиращо е също, че други 18% са отговорили с „не знам” колко биха могли да издържат, което вероятно ги причислява към групата на тоталните бедняци. Тези хора нямат така обичаните от премиера „мазнинки”, каквито според него би следвало да притежават, за да прелетят над кризата.
Към една-четвърт са „богатите”. От тях 15% имат средства за 3 месеца без доход, а 1/10 имат „бели пари за черни дни”, с които ще изкарат поне 6 месеца.
На континента най-голям дял хора без спестявания има в Грузия – там половината от анкетираните не могат да издържат повече от 1 седмица в случай, че загубят източника си на доходи. Близо до този резултат са Русия (42%), Хърватия (36%) и Унгария (35%). В Румъния 30% от населението не могат да изкарат и една седмица без доходи, 30% ще издържат 1 месец, 11% - до три месеца и 7% повече от 6 месеца.
В Азия са по-добре от нас:
Най-големи спестявания имат в Хонконг – там 55% от хората могат да издържат над 6 месеца без доходи. След тях се нареждат гражданите на Южна Корея, където 37% от анкетираните имат спестявания за поне шест месеца и за радост на ЕС, го отсрамва поне Австрия с 34%.

 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 16.09.2020 09:42

    Спестяванията на българите са по чекмеджетата и сметките на самозабравилите се крадци и престъпници, играещи ролята на управляващи. Апетитът идва с яденето и за това не пускат властта, алчни неграмотни хиени и пиявици доведоха държавата и народа до национална катастрофа и изчезване на нацията

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв