Свързани новини

16.09.2020 09:24

Да избягаш от Темида, като прокълнеш съдията

Видян 5505 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Автор: Валя Ахчиева, euractiv.bg


 


В Брюксел вече се чудят какво правят с България заради провалите на правовата ни държава, а доказателства продължават да ни заливат всеки ден. Като това, което ще ви представя днес е една измамна схема, която вече 12 години не може да стартира в съдебна зала. Прокуратурата твърди, че са присвоени имоти – 4200 дка земя на длъжника “Кремиковци” АД (в несъстоятелност), както и негови почивни станции и ведомствени жилища на работници, на обща стойност над 46 милиона лева.

Тази схема, в която участват, според обвинителния акт, едно длъжностно лице – частен съдебен изпълнител и неговият помагач, обикаля из дебрите на Темида от 2008 година. А частният съдебен изпълнител подлежи на контрол от Министерството на правосъдието. И едва сега, на 23-ти юли, 2020-та година, стартира първото съдебно заседание в Пловдивския окръжен съд, след като това не успя да направи Софийски градски съд, а после и Пернишкият съд.

Двата големи имота на “Кремиковци” са разположени близо до село Локорско. В скицата те са под номера 230 и 83. Самият рудник “Кремиковци”, когато е било действащо предприятие е бил “открит рудник”. Върху този терен е депонирана скалната маса от минната дейност. След това мястото частично се е залесило. Ясно се открояват и терасите, под които е скалната маса.

Главният юрисконсулт на “Кремиковци” АД Тодор Чобанов разказва, че самият казус е от 2008-ма година. Тогава частният съдебен изпълнител Мариола Гарибова направила квази принудителни изпълнения, без да са заплатени съответните суми за имотите. Издала възлагателни постановления на родителите на нейния служител Момчил Добрев. И така, двамата родители-пенсионери стават изведнъж собственици на тези огромни имоти. Според Тодор Чобанов, това едва ли може да се нарече “публична законна продан”. Тъй като сумите за тези имоти не са заплатени и въпреки това се издават съответните възлагателни постановления. Това било най-фрапиращото и тежко нарушение. А в случая частният съдебен изпълнител Гарибова направила това по едно трудово дело за около 6 хиляди лева. Един работник на “Кремиковци” си поискал заплатата и така било образувано изпълнително дело. От “Кремиковци” веднага изплатили парите на работника, но съдебният изпълнител Гарибова, вместо да прекрати изпълнителното дело, всъщност, присъединила това дело към друго дело и използвала наложените възбрани. След това тя прави публичнa продан и продава тези огромни имоти на родителите на нейния служител Момчил Добрев.


 ВИЖ ВИДЕО ТУК!


Питам юриста на “Кремиковци” – К как е възможно по този казус да не се стигне до правосъдие толкова много години?

“ За съжаление е така – отговаря Чобанов. “Заведени са , както граждански дела, така и наказателно дело. Но по наказателното дело, всички съдии от Софийски градски съд са си направили отвод. Господин Момчил Добрев напада лично председателстващия състава съдия с обиди и заплахи. И повечето съдии, явно не искат да си имат такива персонални конфликти и си правят отводи. След Софийски градски съд, подобно е поведението и на съдиите в Перник. Последно, делото е препратено към Пловдив. Надявам се да издържи съдията, който е приел да го разглежда. А доколкото разбирам, прокурорът по една или друга причина, няма да е същият. Това е жалко, тъй като делото е огромно и материалите са в десетки томове. Но… по каква причина напуска сега прокурорът – не знам.”

И така, в съдебната зала в Пловдив, едва на 13-тата година от събитието, пред наказателния съдия Весела Евстатиева, застават подсъдимите – частният съдебен изпълнител Мариола Гарибова и Момчил Добрев – като неин помагач. Двамата се подписват под документи така: лейди Мариола Гарибова и лорд Момчил Добрев. И двамата са публично известни с това, че са жалбоподатели по стотици дела. Но тази година през месец февруари Момчил Добрев беше арестуван заради това, че е заплашил със смърт съдия Райна Мартинова от Софийски градски съд. А от няколко месеца, Мариола Гарибова и Момчил Добрев вече са и съпрузи. И като семейство се изправиха пред Пловдивския окръжен съд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но